Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Cameron

Cameron en Burt succesvol op CDC Canada Series

Doordat er dit jaar een streep door de CDC Tour ging, worden er nu twee losse weekenden georganiseerd voor zowel Canada en de USA. De winnaar na vier toernooien mag naar het WK. Gisteren was dag één in Canada.

CDC Canadian Series 1

Alleen CDC Tour Card houders mochten mee doen aan deze toernooien, en zo werden er dus ook niet heel veel spelers verwacht. Toch mag het uiteindelijke aantal van 13 spelers toch wel teleurstellend worden genoemd. Hieronder bevonden zich wel alle grote namen, waaronder John Part, Jim Long, Matt Campbell en David Cameron. De eerste drie namen kregen een BYE in ronde één. In deze ronde vielen vooral Shawn Burt en Kiley Edmunds op, die beide boven de 90 gemiddeld speelden. Burt deed dit in de kwartfinale weer, en Cameron begon met 94 gemiddeld.

De toch redelijk onbekende Burt denderde daarna door naar de finale. Hij versloeg Jim Long met maar liefst 6-0. Cameron vergezelde hem, nadat hij maar nipt van John Part won. De stunt werd compleet nadat Burt in de finale met gemak afrekende met Cameron. De 41-jarige Canadees kwam tot een gemiddelde van 94.1 en won met 6-3.

Jim Long 6-1 Keifer Durham
Shawn Burt 6-3 Kiley Edmunds
David Cameron 6-3 Matt Campbell
John Part 6-4 Justin Fawcett

Shawn Burt 6-0 Jim Long
David Cameron 6-5 John Part

Shawn Burt 6-3 David Cameron

CDC Canadian Series 2

De rest van het veld moest dus aan de bak om een grote verrassing van Burt te voorkomen. Tanner Picard leek al snel dit werk te doen, maar nadat hij van een 5-2 achterstand terugkwam gooide hij een dramatische laatste leg. Burt versloeg hem zo toch nog met 6-5. Kiley Edmunds kreeg het wel voor elkaar. Burt speelde zijn slechtste wedstrijd van de dag (75.8 gemiddeld) en kreeg met 6-2 aan de broek. David Cameron ging ondertussen wel door met winnen, hij was te sterk voor Ben Garner (6-2) en Jim Long (6-4).

John Part had ondertussen ook weer de halve finale gehaald. De ervaren man haalde nu echter ook de finale niet, want hij verloor met 6-1 van Matt Campbell. Cameron stoomde ook door en noteerde weer een 90+ gemiddelde in zijn 6-1 overwinning op Kiley Edmunds. Cameron leek zo ook de favoriet in de finale, maar dit leek helemaal mis te gaan. Campbell kwam met 5-3 voor en kreeg daarna in zijn eigen leg maar liefst 6 matchdarts. Allemaal gingen ze mis, waardoor Cameron in leven bleef en er een leg later ook nog een beslissende leg wist van te maken. Hierin miste Campbell weer minstens een matchdart. Cameron sloeg toe en met een finish van 100 won hij alsnog de wedstrijd.

David Cameron 6-4 Jim Long
Kiley Edmunds 6-2 Shawn Burt
Matt Campbell 6-4 Justin Fawcett
John Part 6-4 Dave Richardson


David Cameron 6-1 Kiley Edmunds
Matt Campbell 6-1 John Part

David Cameron 6-5 Matt Campbell

Stand

Met alleen vandaag nog te gaan staat David Cameron er goed voor richting het WK.

Image courtesy of FOTO: BDO
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *