Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matt Campbell

Campbell blijft winnen: ook succesvol in Canada

Na twee titels op de Challenge Tour heeft Matt Campbell nu ook toegeslagen bij de CDC. Hij had in de finale een comeback nodig, maar wist uiteindelijk Jeff Smith te verslaan.

Hoe verging de dag?

Ook op dag twee verschenen er 26 spelers aan de oche in Halifax. Na een matige eerste dag was er voor Matt Campbell en Jim Long veel te herstellen, terwijl David Cameron hoopte zijn voorsprong uit te kunnen breiden. Jim Long had zijn niveau wel aardig opgekrikt, maar alsnog kwam hij niet verder dan de kwartfinales. Hij verloor hier met 6-4 van Jacob Taylor. David Cameron ging er in dezelfde ronde uit: hij kreeg met 6-1 aan de broek van een sterk spelende Matt Campbell.

Campbell kende een sterke dag en wist uiteindelijk ook de finale te halen, waarin hij het op mocht gaan nemen tegen de nummer één van Canada, Jeff Smith. Campbell begon zijn dag met een 5-2 overwinning op Darryl Christie, waarna hij in een titanenstrijd ruim de baas was over David Cameron (6-1). In de halve finale noteerde hij daarna een gemiddelde van 102.48. Dit leverde uiteindelijk ook een 6-0 overwinning op tegen Shawn Brenneman. Jeff Smith begon ook met zeges van 5-2 en 6-1, dit tegen Ben Garner en Dave Richardson. In de halve finale kwam hij echter goed weg. Hij kwam met 5-3 achter tegen Jacob Taylor, maar door legs in 16, 18 en 11 pijlen wist hij het toch nog om te draaien.

Finale

Zo stonden de naar alle waarschijnlijkheid beste twee Canadezen in de finale. Net als op dag één werd ook dit een finale die alle kanten op zou gaan. Smith begon goed met een 14-darter, maar Campbell hield ook zijn eigen leg. Daarna leek het helemaal mis te gaan voor Campbell. Hij zag Smith zijn eigen leg houden, waarna hij zelf twee legs op rij dubbels miste. Smith strafte hem keihard af en kwam op 4-1. ‘The Silencer’ was daarna echter aan de beurt om dubbels te missen, waardoor hij Campbell een leg gunde. Legs in 15 en 16 pijlen volgden, waardoor de stand weer gelijk was. De wedstrijd werd volledig omgedraaid, want twee 17-darters later was de wedstrijd voorbij. Door vijf legs op rij te winnen kon Campbell zo, naast twee Challenge Tours, ook een CDC Tour op zijn naam schrijven.

Matt Campbell: 90.41 / 38%
Jeff Smith: 91.90 / 29%

Order of Merit

David Cameron blijft aan de leiding dankzij zijn sterke legsaldo, al ziet hij Matt Campbell wel langszij komen. Jacob Taylor doet ook zeker nog mee om de koppositie.

  1. David Cameron 24
  2. Matt Campbell 24
  3. Jacob Taylor 20
  4. Jeff Smith 18
  5. Dave Richardson 14
  6. Kiley Edmunds 12
  7. Shawn Brenneman 12
  8. Jim Long 10
  9. John Norman Jr. 10
  10. Cory Tkach 10

Uitslagen

Kwartfinales
Jacob Taylor 6-4 Jim Long
Jeff Smith 6-1 Dave Richardson
Matt Campbell 6-1 David Cameron
Shawn Brenneman 6-5 Kiley Edmunds

Halve Finales
Jeff Smith 6-5 Jacob Taylor
Matt Campbell 6-0 Shawn Brenneman

Finale
Matt Campbell 6-4 Jeff Smith

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *