Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets

Campbell en Doets winnen op European Challenge Tour

Vrijdagmiddag zijn de eerste twee European Challenge Tours gespeeld in Niedernhausen. Dit jaar is, vanwege de coronamaatregelen, de Challenge Tour gesplitst in twee regio’s, één in Europa en één in de UK. Matt Campbell en Kevin Doets waren succesvol op de eerste dag. Lees hier meer.

European Challenge Tour 1

Het Challenge Tour seizoen voor de Europeanen en twee Canadezen begon om 10:00 uur Nederlandse tijd. In totaal streden 142 spelen om de titel, maar uiteindelijk waren het Gino Vos en Matt Campbell die de finale behaalden. Vos, die eerder dit jaar al meedeed aan 6 Players Championships, begon de dag met eenvoudige 5-0 zege op Alexander Elia. Bij de laatste 64 en laatste 32 versloeg Vos twee landgenoten met 5-2, Maikel Venema en Benito van de Pas werden uitgeschakeld. Bij de laatste 16 was Mario Vandenbogaerde de tegenstander, hij kwam 4-2 voor maar kon het niet af maken. Vos won de laatste drie legs en plaatste zich daarmee voor de kwartfinales, waar hij weinig moeite had met Johan Engström (5-2). In de halve finales versloeg ‘The Fox’ opnieuw een landgenoot, Chris Landman kon het niet opbrengen en verloor met 5-1.

Matt Campbell was de andere finalist, die meteen bij zijn debuut op de Challenge Tour de finale wist te behalen. Campbell begon erg goed aan het toernooi, hij versloeg René Eidams in de eerste ronde met 5-2 en een gemiddelde van 95,8. Een ronde later werd Thomas Köhnlein met 5-2 verslagen, voordat Kevin van Wauwe met 5-3 werd uitgeschakeld. Bij de laatste 16 moest er een beslissende leg komen tegen Maikel Verberk, maar die werd in 13 darts wel gewonnen. In de kwartfinales en halve finales kreeg ‘Ginja Ninja’ tegenstanders uit België. Met Patrick Bulen had de Canadees geen moeite, het werd 5-2. In een spannende halve finale met Kenny Neyens, produceerde Campbell opnieuw een 13-darter in de beslissende leg om de finale te bereiken.

De finale werd begonnen door Matt Campbell, maar werd door Gino Vos al snel gebroken met een 80-finish. Campbell maakte die break een leg later meteen ongedaan met een 106-finish en hield in 18 darts zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Vos miste vervolgens in de vierde leg drie pijlen op de dubbel, waardoor de Canadees via dubbel 8 voor de tweede keer brak. Een 100-finish zorgde ervoor dat Campbell op matchpoint kwam, met Vos wachtend op dubbel 16; 4-1. Een leg later bleek Campbell de finale te beslissen, met een 18-darter schreef hij geschiedenis door als eerste Canadees een Challenge Tour toernooi te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Matt Campbell: 82,94 / 56%
Gino Vos: 81,86 / 17%

Alle resultaten van het eerste toernooi zijn hier terug te vinden.

European Challenge Tour 2

Rond 15:15 uur begon het tweede toernooi van de dag, met zoals verwacht weer 142 deelnemers. Waar in het eerste toernooi nog één Nederlander de finale bereikte, wisten Christian Kist en Kevin Doets er in het tweede toernooi een Nederlandse finale van te maken. Kist begon het toernooi erg sterk, hij won zijn eerste drie partijen met 5-1. Philip van Gasse, Daniele Petri en Claus Bendix Nielsen konden weinig inbrengen tegen Kist. Bij de laatste 16 kwam Kist 2-0 achter tegen Gary Mawson, maar werkte die achterstand weg en won uiteindelijk met 5-3. In de kwartfinales werd Wesley Plaisier met dezelfde uitslag naar zijn hotelkamer gestuurd. In de halve finales was de Duitser, Steven Noster, de tegenstander. In de derde leg produceerde de Nederlander een 9-darter wat o.a. beslissend was voor een 5-2 overwinning en een plaats in de finale.

Kevin Doets bereikte zijn tweede finale op de Challenge Tour, nadat hij vorig jaar het laatste toernooi van het jaar ook al won. Doets begon het toernooi met twee 5-2 overwinningen op Kevin Blomme en Sandor Ballo. Bij de laatste 32 produceerde de Nederlander een whitewash op Kai Gotthardt, voordat Ricardo Pietreczko ook met 5-1 werd verslagen. In de kwartfinales gooide Doets zijn beste wedstrijd van de dag, met een gemiddelde van 102,2 gunde hij slechts twee legs aan Toni Alcinas. In de halve finales was net als bij Kist, een Duitser de tegenstander. Lukas Wenig kwam 4-2 voor, maar kon het niet afmaken. De laatste drie legs gingen in 14,13 en 17 darts naar de 23-jarige.

Kevin Doets mocht de Nederlandse finale beginnen en begon indrukwekkend met een 13-darter. Doets antwoordde die leg met een 12-darter in de leg van Christian Kist voor de break. Doets verzilverde de break daarna met een 76-finish en leidde zo al snel met 3-0. Kist gooide een 17-darter in zijn eigen leg en kwam zo ook op het scorebord. Doets hield met een 18-darter ook zijn eigen leg en kwam zo op matchpoint. Kist gooide een 13-darter om in de wedstrijd te blijven, maar zag een leg later Doets 80 uitgooien voor een 5-2 overwinning. Hiermee pakt hij zijn tweede Challenge Tour titel uit zijn carrière. Beide heren doen goede zaken voor de ranking.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kevin Doets: 97,08 / 56%
Christian Kist: 99,41 / 25%

Alle resultaten van het tweede toernooi zijn hier terug te vinden.

Nederlanders

De eerste dag van de European Challenge Tour was meteen erg succesvol voor de Nederlanders. Naast de titel van Doets en de runner-up plaatsen van Vos en Kist wisten nog een aantal Nederlanders goede successen te boeken. Tijdens het eerste toernooi wist Chris Landman de halve finales te behalen en Jimmy Hendriks de kwartfinales. Wesley Plaisier en Luc Peters bereikten de kwartfinales bij het tweede toernooi en dat was uiteindelijk ook het eindstation.

Order of Merit

Na één dag leidt Matt Campbell de European Challenge Tour Order of Merit, net voor Kevin Doets. Na 12 toernooien plaatst de nummer één van de ranking zich voor het WK en pakt daarnaast ook een tourkaart voor minimaal twee jaar.

1: Matt Campbell – 2200
2: Kevin Doets – 2050
3: Christian Kist – 1100
4: Gino Vos – 1100
5: Steven Noster – 600
6: Lukas Wenig – 500
7: Wesley Plaisier – 500
8: Ricardo Pietreczko – 500

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *