Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matt Campbell

Campbell en Gates grijpen eerste CDC-titels 2022

Matt Campbell en Leonard Gates hebben de eerste twee toernooi van de CDC Pro Tour gewonnen. Het niveau lag de hele dag verbazingwekkend hoog.

CDC Tour 1

Het Noord-Amerikaanse darten zit in de lift. Maar liefst vier spelers zijn in het bezit van een Tour Card, terwijl Danny Lauby en Leonard Gates ook absoluut mee zouden kunnen op de Pro Tour. De CDC heeft hier de afgelopen jaren een grote rol in gespeeld. Het eerste weekend van dit jaar beloofde dan ook veel. 63 spelers stonden aan de start in Brownsburg, Indiana. De eerste rondes leverden meteen verrassingen op: Leonard Gates werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Joe Chaney (5-2), Danny Lauby ging in ronde twee onderuit tegen Jeff Springer (5-1). De twee aanwezige spelers met een Tour Card, Matt Campbell en Danny Baggish, begonnen daarentegen wel erg sterk. Beide mannen stootten door naar de finale.

Het niveau lag de hele dag al hoog en dat werd in de finale niet minder. Met een 160-finish voor een 12-darter liet Campbell meteen zien dat hij op dit moment de beste speler uit Noord-Amerika is. Baggish sloeg terug met een 15-darter, maar legs in 17, 14 en 15 pijlen later was het de Canadees die op 4-1 kwam. Met legs in 13 en 14 pijlen haakte Baggish aan, maar veel verder dan dit zou de Amerikaan niet komen. Hij won nog één leg (in 13 pijlen), maar doordat Campbell de andere drie legs in 18, 14 en 13 pijlen won, ging ‘Ginja Ninja’ met de eerste titel aan de haal.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Matt Campbell: 98.54 / 47%
Danny Baggish: 96.84 / 33%

Uitslagen
Kwartfinales
Matt Campbell 6-1 Keith Way
Jacob Taylor 6-4 Chuck Puleo
Danny Baggish 6-1 Jim Widmayer
Jeff Springer 6-3 Alex Spellman

Halve Finales
Matt Campbell 7-5 Jacob Taylor
Danny Baggish 7-3 Jeff Springer

Finale
Matt Campbell 7-4 Danny Baggish

CDC Tour 2

Doordat op de vrijdag twee kwalificatietoernooien werden gehouden, vonden er op de zaterdag in plaats van één twee toernooien plaats. Voor Campbell leek dit te veel te zijn: na zijn topvorm in het eerste toernooi verloor hij nu meteen in ronde twee van Steve Warnock (5-0), met een gemiddelde van 57.33 (!). Danny Baggish deed het een stuk beter, maar toch moest hij in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in het grote talent Joey Lynaugh (6-5). Danny Lauby verloor in dezelfde ronde van de excentrieke John Norman Jr. (6-5). Uiteindelijk waren het Chuck Puleo en Leonard Gates die de finale haalden. Gates herstelde zich knap na de deceptie in het eerste toernooi.

Ook deze finale was er weer één om van te smullen. De wedstrijd begon nog rustig met een 16-darter (Puleo) en een 20-darter (Gates), maar daarna ging het los. Een 122-finish voor een 12-darter leverde Puleo een leg op, waarna Gates toesloeg met legs in 13, 14 en 17 pijlen. De Amerikaan, die dit jaar uitkwam op het WDF WK, kwam op 4-2. Puleo sloeg terug met een 18-darter, maar Gates hield zijn eigen leg eenvoudig in 14 pijlen. Puleo wist nog twee keer een 18-darter te produceren, maar doordat ‘Soldier’ Gates zijn eigen legs steeds maar weer wist te houden ging de titel naar hem. Wordt dit dan eindelijk het jaar waarin Gates zich plaatst voor het PDC WK?

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Leonard Gates: 97.04 / 54%
Chuck Puleo: 96.32 / 31%

Uitslagen
Kwartfinales
Joey Lynaugh 6-5 Danny Baggish
Chuck Puleo 6-4 Jim Widmayer
Leonard Gates 6-4 David Cameron
John Norman Jr. 6-5 Danny Lauby

Halve Finales
Chuck Puleo 7-3 Joey Lynaugh
Leonard Gates 7-6 John Norman Jr.

Finale
Leonard Gates 7-5 Chuck Puleo

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *