Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeff Smith

Canada opnieuw sterk, favorieten winnen allemaal

Zaterdagmiddag stonden er vier tweede ronde partijen op het programma voor de World Cup of Darts. Alle vier partijen begonnen met twee singles, maar kwamen er ook koppels aan te pas? Lees hier meer.

Canada vs Nieuw-Zeeland

De middagsessie begon met Canada tegen Nieuw-Zeeland. Jeff Smith speelde allereerst tegen Haupai Puha. In de beginfase van de partij miste Puha veel dubbels, waardoor Smith al snel een 3-0 voorsprong kreeg. Puha gooide een belangrijke 90-finish om de whitewash te voorkomen, maar een leg later maakte ‘The Silencer’ het af met een knappe 100-finish.

De tweede singlepartij ging tussen Matt Campbell en Cody Harris. In de eerste twee legs kregen beide heren pijlen op de dubbel, maar was het de Nieuw-Zeelander die beide legs pakte. Campbell bleef erg gefocust en brak met een 15-darter terug en kwam op 2-2 dankzij een 14-darter. In de vijfde leg miste Harris een 95-finish op dubbel 18, waardoor Campbell via dubbel 8 de break pakte. Campbell gooide een constante eigen leg en won dankzij een 13-darter de partij met 4-2. Canada gaat hiermee door naar de kwartfinales.

Oostenrijk vs Portugal

In de tweede partij van de middag nam Oostenrijk het op tegen Portugal. De eerste single ging tussen Mensur Suljovic en Jose de Sousa. Suljovic begon veel beter aan de partij en won de eerste drie legs van de partij. Toch wist De Sousa zich knap terug te vechten tot 3-2, met o.a. een 121-finish. In een spannende zesde leg produceerde ‘The Gentle’ een 58-finish en won daarmee de partij met 4-2.

De tweede singlepartij ging tussen Rowby-John Rodriguez en Jose Marques. De wedstrijd begon erg nerveus, beide heren misten veel dubbels. Uiteindelijk wist Marques via dubbel 10 zijn eigen leg te houden. Rodriguez bleef uiteindelijk erg rustig. Met finishes van 84,78 en 62 kwam de Oostenrijker op matchpoint; 3-1. In de vijfde leg kreeg Marques één kans om zijn eigen leg te houden, maar een 76-finish werd gemist op tops. Via dubbel 7 zorgde Rodriguez ervoor dat Oostenrijk zondag in de kwartfinales staat.

België vs Letland

In de derde partij nam België het op tegen het debuterende Letland. Kim Huybrechts trad als eerste aan tegen de debutant Janis Mustafejevs. Huybrechts bleek al snel een maatje te groot voor de Let. Met speels gemak liep Huybrechts uit naar 2-0. In de 3e leg gooide de Let een prima leg, maar miste hij 3 pijlen op de dubbel. De laatste leg ging ook naar de Belg, waardoor een 4-0 eindstand op het bord stond en zo stond België op een 1-0 voorsprong.

Madars Razma moest winnen om een allesbeslissende koppelwedstrijd er uit te halen en begon goed aan zijn partij tegen de kopman van België: Dimitri van den Bergh. Na een hele hoop gemiste dubbels nam Razma een 3-1 voorsprong. De Let kreeg vervolgens 2 matchdarts op dubbel 18, maar mistte. Van den Bergh brak terug en maakte er 3-3 van. Razma begon de laatste leg maar wist niet in 5 beurten uit te zijn waardoor van den Bergh een mooie 103-finish de kwartfinale plek veilig stelde voor de Belgen.

Engeland vs Litouwen

De middagsessie werd afgerond met een partij tussen Engeland en Litouwen. De eerste partij ging tussen Michael Smith en Darius Labanauskas. Labanauskas haalde bij lange na niet zijn topniveau, waarvan Smith goed profiteerde. Labanauskas miste in drie van de vier legs steeds één pijl op de dubbel. Smith won uiteindelijk met 4-0.

De tweede partij ging tussen Rob Cross en Mindaugas Barauskas. Barauskas begon goed aan de partij, hij hield zijn eigen leg in 17 darts met o.a. een 180’er. Cross antwoordde goed en maakte er 1-1 van met een 120-finish. Ook leg 3 en 4 gingen met de darts mee, waardoor het 2-2 stond. In de vijfde gooide ‘Voltage’ twee maximale scores en brak in 10 darts naar een 3-2 voorsprong. In de zesde leg gooide Cross zijn derde 180’er en won de partij uiteindelijk met een 16-darter voor een 4-2 zege.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *