Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Team België

Canada verrast, België in thriller langs Tsjechië

Vrijdagmiddag is de World Cup of Darts van start gegaan in Salzburg. Er stonden in totaal 8 koppelpartijen op het programma. De meeste favorieten wisten allemaal te winnen, maar toch waren er een paar verrassingen. Lees hier meer.

De World Cup of Darts begon met Litouwen en Gibraltar. Litouwen had de bull gewonnen en dat bleek uiteindelijk een groot voordeel te hebben. Gibraltar kreeg het niet voor elkaar om Litouwen te breaken. Bij een stand van 4-3 miste Gilliano een 71-finish voor Gibraltar om er 4-4 van te maken, waardoor Litouwen in 17 darts de 5-3 overwinning boekte.

In de tweede partij mocht Team Portugal hun debuut maken tegen Hongarije. Het werd een prachtige overwinning voor Jose de Sousa en Jose Marques, ze wonnen met een whitewash van de Hongaren.

In de derde partij nam Nieuw-Zeeland het op tegen Denemarken. Nieuw-Zeeland nam al snel een 3-0 voorsprong met o.a. een 100- en 112-finish van Haupai Puha. Die voorsprong gaven de Nieuw-Zeelanders niet meer uit handen en won uiteindelijk met 5-2.

In de vierde partij kwam één van de geplaatste landen in actie, de nummers 4 geplaatste Noord-Ierland nam het op tegen het gevaarlijke Canada. En gevaarlijk was Canada, ze kwamen namelijk al snel op een 3-1 voorsprong met o.a. een 154-finish van Jeff Smith. Daryl Gurney gooide een matige partij (81 gemiddeld) en hiervan wisten de Canadezen goed van te profiteren, ze verrasten met een 5-2 overwinning.

In de vijfde partij nam het vijfde geplaatste België het op tegen Tsjechië. De Tsjechen begon sterk aan de partij en kwam op een 3-1 voorsprong. Toch wisten de Belgen zich terug te knokken in de partij, met twee 14-darters en een 16-darter kwamen ze op een 4-3 voorsprong. In de achtste leg werd er een matchdart gemist op de bull, waardoor Tsjechië er 4-4 van maakte. De Belgen gooiden een geweldige laatste leg, ze produceerden een 13-darter om uiteindelijk met 5-4 te winnen.

In de zesde partij nam Oostenrijk het op tegen de Verenigde Staten. Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez begon erg scherp aan de partij, ze kwamen al snel op een 2-0 voorsprong en die gaven ze niet meer weg. Ze wonnen met 5-2 van de Amerikanen.

In de zevende partij nam het als eerst geplaatste Engeland het op tegen de Filipijnen. Michael Smith en Rob Cross kwamen 2-0 en 3-1 voor, maar zagen Lourence Ilagan en Noel Malicdem met een 16- en een 14-darter terug komen tot 3-3. Uiteindelijk wisten de Engelsen dankzij hun ervaring toch de laatste twee legs te pakken voor een 5-3 overwinning.

De middagsessie werd afgesloten met de partij tussen Spanje en Italië. De Italianen begonnen verrassend goed door de eerste twee legs te pakken. Vanaf een 3-1 achterstand begonnen Toni Alcinas en Jesus Noguera beter te spelen en wonnen drie legs op een rij voor een 4-3 voorsprong. Toch moest er een beslissende leg aan te pas komen, ondanks dat Alcinas twee matchdarts miste. Spanje had het voordeel in de beslissende leg om te beginnen en pakte via dubbel één de overwinning; 5-4!

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *