Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Canadees Matt Campbell naar WK

Op de tweede dag van de CDC Canadian Series werden twee belangrijke posities verdeeld. De WK-Qualifier én deelname voor team Canada van de PDC World Cup of Darts.

CDC Canadian Series 3

Na het tweede toernooi leek het een minder spannende strijd te gaan worden. David Cameron stond met ruime voorsprong aan kop. Toch werd niets minder waar. Cameron verloor al in de kwartfinale van Matt Campbell met 6-4 en verloor zo kostbare punten.

Shawn Burt, winnaar van het eerste toernooi, was opnieuw sterk. Hij behaalde de finale door o.a. Jim Long en Shawn Brenneman te verslaan. Zijn tegenstander was hét Canadese talent Matt Campbell. Campbell versloeg in de halve finale drievoudig wereldkampioen John Part om vervolgens ook met 6-3 te winnen van Shawn Burt.

Shawn Burt 6-1 Jim Long
Shawn Brenneman 6-5 Tanner Picard
Matt Campbell 6-4 David Cameron
John Part 6-2 Justin Fawcett

Shawn Burt 6-3 Shawn Brenneman
Matt Campbell 6-5 John Part

Matt Campbell 6-3 Shawn Burt

CDC Canadian Series 4

Op het laatste toernooi kwam alle druk te staan. Matt Campbell, Shawn Burt en David Cameron moesten onderling de strijd aan gaan voor het befaamde WK-Ticket.

Eén naam kon al snel afgestreept worden. Shawn Burt verloor in de eerste ronde van Kiley Edmunds met 6-4 en kon gedag zegen tegen zijn droom om in Alexendra Palace op het podium te staan. David Cameron en Matt Campbell behaalde daarentegen de halve-finale. De strijd om WK-kwalificatie werd teruggeleid naar deze ene wedstrijd. Het leek nog even spannend te worden, maar uiteindelijk was het Matt Campbell die overtuigde en de wedstrijd met 6-3 won.

Het winnen van de CDC titel was dus niet meer nodig. De winst was binnen. Campbell moest dan ook de overwinning overlaten aan Jim Long (3-6). De Canadees gaat in december aan zijn tweede WK Darts deelnemen en mag als handlanger van Jeff Smith, voor het eerst in zijn carrière Canada vertegenwoordigen op de PDC World Cup of Darts.

Matt Campbell 6-2 Tanner Picard
David Cameron 6-1 Kiley Edmunds
Jim Long 6-1 Keifer Durham
Dave Richardson 6-2 John Part

Matt Campbell 6-3 David Cameron
Jim Long 6-5 Dave Richardson

Jim Long 6-3 Matt Campbell

Image courtesy of FOTO: CDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *