Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
David Cameron

CDC Tour: David Cameron wint Canadese finale

David Cameron heeft het tweede toernooi van de CDC Tour weten te winnen in Indianapolis. In een spannende finale werd landgenoot Jeff Smith met 7-5 verslagen. Lees hier meer.

Een totaal van 75 spelers begonnen aan CDC Tour 2. In de beginfase van het toernooien vielen er direct een aantal verrassingen. Zo verloren de winnaar van het eerste toernooi, Leonard Gates en de winnaar van de CDC Continental Cup, Alex Spellman, allebei in de eerste ronde. Een ronde later was het ook klaar voor de verliezend finalist van zaterdag, Doug Boehm.

In de kwartfinales zagen we David Cameron met een whitewash winnen van Danny Baggish. Ook Jules van Dongen redde het niet. Hij verloor met 6-2 van Jake Womack. Jeff Smith (6-3 tegen Jacob Taylor) en Stowe Buntz (6-5 tegen Jack Robinson) werden de overige twee halve finalisten. Smith had weinig problemen met Womack en versloeg hem met 7-1 om de finale te bereiken. Dit lukte landgenoot Cameron ook, die in een spannende partij Buntz met 7-5 te slim af was.

In de finale gingen de eerste vier legs met de darts mee, met Cameron die zijn eigen legs wist te winnen met finishes van 120 en 140. In de vijfde leg plaatste Cameron de eerste break door een 12-darter te produceren. Deze break werd vervolgens ook verzilverd, met een 14-darter maakte Cameron een verschil van twee legs; 4-2. Toch wist Smith deze achterstand snel weg te werken, ‘The Silencer’ won de volgende twee legs in slechts 33 darts om er zo 4-4 van te maken. Daarna was het toch Cameron die de wedstrijd finishend erg sterk eindigde. In de laatste vier legs, waarvan hij er drie won checkte hij 96,98 en 101 uit om de finale met 7-5 naar zich toe te trekken.

Uitslagen

Kwartfinales
David Cameron 6-0 Danny Baggish
Stowe Buntz 6-5 Jack Robinson
Jake Womack 6-2 Jules van Dongen
Jeff Smith 6-3 Jacob Taylor

Halve finales
David Cameron 7-5 Stowe Buntz
Jeff Smith 7-1 Jake Womack

Finale
David Cameron 7-5 Jeff Smith

Stand CDC Tour

Na het eerste weekend leiden twee Canadezen het klassement voor de CDC Tour. David Cameron heeft met een kwartfinale en de titel de koppositie gepakt, gevolgd door landgenoot Jeff Smith. Leonard Gates blijft de beste Amerikaan, na een slecht tweede toernooi. Aan het einde van het toernooi kwalificeert de beste Amerikaan en Canadees zich voor het PDC WK.

  1. David Cameron 24
  2. Jeff Smith 20
  3. Leonard Gates 19
  4. Stowe Buntz 14
  5. Danny Baggish 14
  6. Doug Boehm 14
  7. Jacob Taylor 12
  8. Jules van Dongen 10
Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (WSDT)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *