CDC Tour: Joe Huffman voorkomt dubbelslag voor Matt Campbell in Skokie

Matt Campbell heeft een geweldig weekend gehad in Skokie. De Canadees wist CDC Tour 5 te winnen en ook tijdens CDC Tour 6 bereikte hij de finale, waarin Joe Huffman te sterk was. Lees hier alles terug over CDC Tour 6.

Route naar de finale
Nadat Matt Campbell zijn allereerste CDC toernooi op zijn naam wist te schrijven begon hij CDC Tour 6 tegen John Beard. Beard kwam 4-1 voor, maar Campbell won 4 legs en pakte op de valreep de overwinning; 5-4. In de tweede ronde ging het makkelijker. Met een gemiddelde van 91,7 wist de Canadees met 5-0 te winnen van Jesse Rivera (5-0). Net als tijdens CDC Tour 5 trof Campbell zijn ploeggenoot en landgenoot Jim Long in de laatste 16. Met uiteindelijk het hoogste gemiddelde van de dag (103,1) versloeg hij Long met 5-1. In de kwartfinales was de ervaren Larry Butler de tegenstander. ‘The Eagle’ kwam 4-2 en 5-3 voor en miste 2 matchdarts, wederom wist Campbell de partij vanuit een achterstand te winnen; 6-5. In de halve finales was Joe Chaney de tegenstander. Chaney haalde zijn niveau in de kwartfinales niet, waarin hij Darin Young versloeg. Campbell won vrij eenvoudig met 6-2 en bereikte daarmee de tweede finale in het weekend.

De andere finalist was Joe Huffman, hij is op dit moment na Darin Young de beste Amerikaan van dit jaar. Huffman begon het toernooi goed, door zijn eerste ronde met een gemiddelde van 94,4 te winnen van Morgan Dotson (5-2). In de tweede ronde ronde werd er eenvoudig met 5-1 gewonnen van Nick Georgeson. Bij de laatste 16 wist Huffman in een spannende partij Gino Florian te verslaan met 5-3. In de kwartfinales kwam hij Danny Lauby tegen, Lauby versloeg Huffman in de finale van CDC Tour 4. Door een goede start van Huffman wist hij Lauby achter zich te houden en won uiteindelijk met 6-3. De halve finale bleek de beste wedstrijd te worden voor de Amerikaanse darter. Met een gemiddelde van 97,5 versloeg hij Chuck Puleo met 6-3 en plaatste zich daarmee voor zijn tweede CDC Tour finale van het seizoen.

Finale
De finale ging dus tussen Matt Campbell en Joe Huffman. Huffman begon als betere aan de finale, hij won de eerste twee legs in de finale. Campbell kwam ijzersterk terug met twee 12-darters op een rij voor 2-2. Campbell had daardoor de darts weer terug, maar zag de Amerikaan met een 14-darter gelijk weer breaken. Met een 19-darter werd de break verzilverd en kwam hij 4-2 voor. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor ‘The Boom’ zijn eerste CDC Tour zege pakte van het seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Huffman: 91,0 / 54,55%
Maat Campbell: 92,2 / 33,33%

CDC Tour Order of Merit
Door de goede prestaties van Matt Campbell is hij na 6 toernooien de beste Canadees op de CDC Tour. Joe Huffman heeft zijn achterstand op Darin Young verkleint tot 23 punten. Na 10 CDC Tours plaatst de beste Amerikaan en beste Canadees zich voor het WK. Bekijk hieronder de CDC Tour Order of Merit.

Deel met:


Plaats een reactie