Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Leonard Gates

CDC Tour: Leonard Gates indrukwekkend bij start nieuw seizoen

Afgelopen zaterdag is het nieuwe seizoen van de CDC Tour, een reeks toernooien voor spelers uit Noord-Amerika, van start gegaan in Indianapolis. Het was de Amerikaan Leonard Gates die direct sterk begon en de titel greep. Lees hier meer.

Een totaal van 74 spelers begonnen zaterdag aan het eerste toernooi van het nieuwe seizoen. Danny Lauby, momenteel in het bezit van een PDC-tourkaart, was de grote afwezige in Indianapolis. De andere Amerikaanse PDC-tourkaarthouder, Jules van Dongen, was wel aanwezig. Na twee redelijke eenvoudige zeges, trof hij Alex Spellman bij de laatste 16. Een beslissende leg moest doorslag geven in de partij, waarin beide spelers boven de 90 gemiddeld stonden te gooien. Uiteindelijk trok Spellman aan het langste eind door een 15-darter te produceren in de beslissende leg.

Leonard Gates was de speler die het meeste indruk maakte met zijn overwinningen. Met zeges op Jake MacMillan (6-2), Stowe Buntz (6-4) en Danny Baggish (7-3), waarin hij constant boven de 90 gemiddeld uit kwam, bereikte hij direct de finale. Even leek het erop dat Jeff Smith hem vergezelen in de finale, maar liet zich in de halve finales verrassen door Doug Boehm. Smith kwam in de kwartfinales nog goed weg, nadat hij een 5-1 achterstand tegen landgenoot Jim Long nog wist om te draaien in een 6-5 overwinning. In de halve finale gaf Smith een 3-0 voorsprong uit handen tegen Doug Boehm, die met een 7-4 overwinning zijn allereerste CDC-finale bereikte. Eerder op de dag was hij ook al te sterk voor Alex Spellman (6-5).

De finale werd er één met een enorm hoog niveau. Gates begon de finale ijzersterk door de eerste drie legs allemaal te winnen, mede dankzij finishes van 66 en 161. In de vierde leg kwam Boehm ook op het scorebord, dit deed hij met een 132-finish in 12 pijlen. Daarna gingen er drie legs met de darts mee voor een 5-2 tussenstand. In de achtste leg was Boehm in zijn eigen leg niet in 18 pijlen uit en dat weer direct afgestraft door Gates, die met een 16-darter op matchpoint kwam. Boehm wist direct terug te breaken, maar miste in zijn eigen leg weer dubbels om de break te verzilveren. Met een 13-darter trok ‘Soldier’ de finale met 7-3 naar zich toe. Zowel Gates als Boehm eindigden op een gemiddelde van 102!

Uitslagen

Kwartfinales
Danny Baggish 6-3 David Cameron
Leonard Gates 6-4 Stowe Buntz
Doug Boehm 6-5 Alex Spellman
Jeff Smith 6-4 Jacob Taylor

Halve finales
Leonard Gates 7-3 Danny Baggish
Doug Boehm 7-4 Jeff Smith

Finale
Leonard Gates 7-3 Doug Boehm

Stand CDC Tour

Leonard Gates heeft logischerwijs de koppositie gepakt na het winnen van het eerste toernooi. Na veertien toernooien kwalificeert de beste Amerikaan en Canadees zich voor het aankomende PDC WK.

  1. Leonard Gates 18
  2. Doug Boehm 12
  3. Jeff Smith 8
  4. Danny Baggish 8
  5. Alex Spellman 6
  6. Stowe Buntz 6
  7. Jacob Taylor 6
  8. David Cameron 6
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *