CDC Tour: Matt Campbell pakt eerste titel

Matt Campbell heeft zijn naam toegevoegd aan het lijstje CDC-Tour winnaars. De Canadees maakte indruk in de finale en klopte favoriet Darin Young overtuigend met 6-2.

Route naar de finale
Campbell startte de dag nochtans weifelend, met matige prestaties tegen Ben Garner en Gino Florian, die hem desalniettemin eenvoudig bij de laatste zestien brachten. Daarin was de ervaren landgenoot Jim Long de tegenstander. Campbell had het in het begin van de partij zeer lastig, en kwam 2-0 en 3-1 achter, om vervolgens vier legs op rij de te veroveren en zou als 5-3 winnaar uit de strijd tevoorschijn te komen. Vervolgens werden Jeremiah Millar en Isen Veljic beide met de score 6-3 opzij gezet, zodat Campbell evenals vorig jaar een plekje in de finale kon boeken.

Het toernooi kende verder een stabiel niveau, met talloze gemiddeldes hoog in de 80, maar individuele wisselvalligheid gedurende de dag. Gary Mawson liet een gemiddelde van 98 noteren om de partij daarop alsnog de kleedkamer op te mogen zoeken, en ook Jeff Smith en Joe Huffman gooiden meerdere keren boven de 90, maar konden het eveneens niet tot aan de finale bolwerken (Smith klopte nog wel John Part in een onderonsje). Zoals wel vaker op de Amerikaanse Tour wist Darin Young dankzij zijn ervaring en constantheid wel tot die finale door te stoten. Young gooide steevast rond de 85. Tanner Picard leek in zijn eerste partij nog een bananenschil te vormen, maar na een gewonnen laatste leg bleek Young bij machte om ook Eugene Walts, Shawn Brenneman, Joe Beecroft en uiteindelijk ook Jeff Smith vroegtijdig naar huis te sturen.

Finale
In die finale behield Young zijn niveau van de dag vast, maar Campbell liet zien waartoe hij in staat was en gooide er een flinke schep bovenop. Een karrenvracht aan 100- en 140-scores, en dodelijkheid op de dubbels bezorgden de Canadees de oppermacht in de finalepartij, zonder een 180 te scoren. Uiteindelijk werd de Amerikaan kansloos gelaten, en won Campbell de partij met 6-2, met een gemiddelde van 95,5. Daarmee pakt hij de eerste titel uit zijn carrière, en mengt de Canadees zich meteen in de strijd om een WK-ticket.

Matt Campbell (95,5) 6-2 Darin Young (87,6)

CDC-Tour Order of Merit
Darin Young blijft fier bovenaan staan op de CDC-ranking, terwijl Matt Campbell met zijn overwinning de top 5 binnenschiet, op een hoopvolle vierde plaats.

Deel met:


Plaats een reactie