Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jacob Womack

CDC Tour start met verrassende winnaar: Jacob Womack wint

Afgelopen vrijdagnacht is in Indianapolis het nieuwe seizoen gestart van de Noord-Amerikaanse Tour. De 26-jarige Jacob Womack verraste en won zijn allereerste CDC Tour-titel. Lees hier meer.

Een totaal van 69 spelers begonnen aan het nieuwe seizoen van de CDC Tour, waaronder namen als Danny Baggish, Leonard Gates, Danny Lauby en David Cameron. PDC-tourkaarthouder Jules van Dongen koos ervoor om in Leicester dit weekende twee Players Championships te gooien.

In de beginfase van het toernooien wisten alle grote favorieten hun openingsronde wel te overleven. Dit gold niet voor John Norman Jnr, hij verloor met 5-4 van James Solek. Ook Chuck Puleo kon na één wedstrijd terugkeren naar zijn hotelkamer, Danny Lauby versloeg hem met 5-1.

Bij de laatste 16 werden twee Noord-Amerikaanse WK-deelnemers van vorig jaar uitgeschakeld; Leonard Gates en David Cameron. Gates verloor in een beslissende leg van Stowe Buntz, terwijl Cameron verloor van Jacob Womack. Verrassend genoeg bereikten beide heren ook de finale! Buntz versloeg in de kwartfinales Alex Spellmann (6-5), waarna in halve finale hij geen moeite kende met Danny Baggish. Met een gemiddelde van 99 won Buntz met 7-2. Womack volgde zijn overwinning op Cameron op met een 6-4 overwinning op Larry Butler en een 7-6 overwinning op Jacob Taylor.

De 26-jarige Amerikaan, Womack, begon ijzersterk aan de finale. Hij won de eerste zes legs van de finale door de legs te winnen in vier keer 17 pijlen en één keer in 20 en 15 pijlen. Buntz kon zijn goede spel van in de halve finale niet herhalen, scorend kon hij niet meekomen met zijn landgenoot. In de zevende leg kwam hij dan toch op het scorebord, dankzij een 102-finish. Een leg later leek Womack de titel naar zich toe te trekken, maar miste drie pijlen op dubbel 14. Buntz gooide een geniale 139-finish uit en maakte er zo 6-2 van. Meer zat er niet in, in leg 9 gooide Womack een knappe 66-finish en dat leverde hem zijn allereerste CDC Tour-titel op.

Uitslagen

Kwartfinales
Danny Baggish 6-5 Jim Long
Stowe Buntz 6-5 Alex Spellman
Jacob Womack 6-4 Larry Butler
Jacob Taylor 6-1 Danny Lauby

Halve finales
Stowe Buntz 7-2 Danny Baggish
Jacob Womack 7-6 Jacob Taylor

Finale
Jacob Womack 7-2 Stowe Buntz

Stand CDC Tour

Jacob Womack heeft logischerwijs de leiding gepakt in het klassement van de CDC Tour. Na 12 toernooien kwalificeert de beste Amerikaan en beste Canadees zich voor het aankomende WK. Jacob Taylor is na het eerste toernooi het beste begonnen qua Canadese deelenemers.

  1. Jacob Womack 18
  2. Stowe Buntz 12
  3. Jacob Taylor 8
  4. Danny Baggish 8
  5. Alex Spellman 6
  6. Jim Long 6
  7. Larry Butler 6
  8. Danny Lauby 6
Image courtesy of FOTO: Championship Darts Circuit
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *