Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damian Mol

Challenge en Development Tours gesplitst in twee regio’s

Maandagmiddag heeft PDC nieuws bekend gemaakt over de start van de Challenge Tour en Development Tours dit jaar. Er zal dit jaar in een ander format gespeeld worden. Lees hier meer.

Challenge Tour

Doordat corona nog steeds aanhoudt en om spelers zo weinig mogelijk te laten reizen heeft de PDC besloten om dit jaar de Challenge Tour dit jaar te splitsen in een Challenge Tour in het Verenigd Koninkrijk en een Challenge Tour in Duitsland. Spelers uit het Verenigd Koninkrijk die aan Q-School hebben meegedaan zijn speelgerechtigd voor de UK Challenge Tour. Alle Europese spelers die mee hebben gedaan aan Q-School mogen deelnemen aan de Europese versie van de Challenge Tour. Spelers uit de Rest of the World mag kiezen in welke regio ze willen spelen.

Voor elke Challenge Tour zullen in totaal 12 toernooien gespeeld worden over twee weekenden van 6 toernooien. De UK Challenge Tour staat gepland op 6-8 Augustus en 3-5 September in Milton Keynes. De Europese Challenge Tour zal gespeeld worden op 2-4 Juli en 3-5 September in Niedernhausen.

Programma:
EU Challenge Tours 1-6: 2-4 Juli
UK Challenge Tours 1-6: 6-8 Augustus
EU Challenge Tours 7-12: 3-5 September
UK Challenge Tours 7-12: 3-5 September

Development Tour

Hetzelfde zal gebeuren voor de Development Tour. Ook deze wordt dit jaar in twee regio’s gesplitst. Één voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland en één voor spelers uit Europa. Spelers van 16 t/m 23 jaar zijn speelgerechtigd om de Development Tour te gaan spelen.

Ook voor de Development Tour zullen er 12 toernooien per regio gespeeld worden. De UK Development Tour staat gepland op 20-22 Augustus en 29-31 Oktober in Milton Keynes en Barnsley. De Europese Development Tour zal gespeeld worden op 20-22 Augustus en 5-7 November in Niedernhausen.

Programma:
EU Development Tours 1-6: 20-22 Augustus
UK Development Tours 1-6: 20-22 Augustus
UK Development Tours 7-12: 29-31 Oktober
EU Development Tours 7-12: 5-7 November

Wanneer het PDC Jeugd WK wordt gespeeld is nog niet bekend, maar wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt door de PDC.

Na 12 toernooien kwalificeren de winnaars (1e op de Order of Merit) van de UK Challenge Tour, EU Challenge Tour, UK Development Tour en de EU Development Tour zich voor het PDC WK van 2021/2022. Daarnaast zullen deze spelers ook een tourkaart verdienen voor minimaal de aankomende twee jaar.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *