Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Challenger Bunting steelt punt van Rob Cross

Na een overwinning van Luke Humphries vorige week is het de challenger in Liverpool, Stephen Bunting, gelukt om gelijk te spelen. Hij ontfutselde een punt van Rob Cross.

Stephen Bunting als contender: na zijn deelname in 2015 moet dit naast een welkome terugkeer toch ook wel ietwat pijnlijk voelen. Toch genoot hij er zichtbaar van vanavond. Hij nam het op tegen Rob Cross, degene die hem afgelopen weekend tijdens de UK Open versloeg. ‘Voltage’ mocht hier aan de wedstrijd beginnen en leek ook probleemloos de eerste leg te pakken, maar na 5 missers gaf hij toch de leg aan Bunting. ‘The Bullet’ verdubbelde de voorsprong daarna meteen met een 15-darter. Cross kwam op het bord met een leg in 14 pijlen, waarna Bunting weer reageerde met een 17-darter. Met een leg in 13 pijlen liep Bunting zelfs nog verder weg, de stand kwam al op 4-1. Cross moest komen en deed dat met een 13-darter meteen, waarna hij met een 18-darter de achterstand verkleinde tot 4-3.

Bunting werd steeds slordiger, en na vier missers op de dubbels gaf hij zijn eigen leg weg. De stand kwam op 4-4 en Cross mocht voor een voorsprong gaan gooien. Nog een misser op dubbel 16 in de leg later kwam hem ook duur te staan. Cross sloeg namelijk toe met een 119-finish. Bunting hield zijn eigen leg daarna wel weer eens met een 16-darter. Dit bracht de stand op 5-5. Het niveau zakte wat, waardoor Cross aan een 18-darter genoeg had om een punt te pakken. Hij kreeg in de laatste leg nog een pijl op dubbel 18 voor de winst, maar deze werd gemist. Bunting deed dit niet op dubbel 16 en zo werden de punten gedeeld.

Rob Cross: 90.14 / 35.29%
Stephen Bunting: 91.25 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *