Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Charles Losper

Charles Losper voor derde keer naar PDC WK

Charles Losper heeft in eigen land het Afrikaanse Kwalificatietoernooi voor het WK gewonnen. De 52-jarige Zuid-Afrikaan mag zich in december voor de derde keer in Ally Pally gaan melden.

128 spelers begonnen op vrijdag en zaterdag aan de vierde editie van het Afrikaanse Kwalificatietoernooi voor het WK. Het merendeel van de deelnemers kwam, zoals gewoonlijk uit Zuid-Afrika, maar dit keer waren er ook darters vanuit Botswana, Zambia en Zimbabwe aanwezig. De eerste twee dagen werd er gespeeld in 8 groepen: de beste 8 spelers van elke groep mochten op zondag terugkeren.

Onder de overgebleven 64 spelers bevonden zich ervaren namen, die ook al genoeg podium ervaring hadden. Naarmate de dag vorderde kwamen deze spelers ook naar boven. In de halve finale was genoeg ervaring te vinden: Cameron Carolissen trof Carl Gabriel, Charles Losper trof Graham Filby. Een groot contrast met elkaar: Carolissen vs Gabriel was een duel van de (relatieve) jeugdigheid, Losper vs Filby een wedstrijd van mannen die alles al gezien hebben. Carl Gabriel en Charles Losper wisten de wedstrijden te winnen en mochten zich op gaan maken voor de finale. Losper begon als een raket aan de finale en wist in leg vijf zelfs zes perfecte pijlen te gooien. Vanaf 6-2 liet hij Gabriel echter terugkomen tot 6-5. Met een 15-darter zorgde er daarna dan toch voor dat hij de Qualifier won en bemachtigde hij een ticket naar Londen. Met een gemiddelde van 87.62 in de finale noteerde hij ook nog eens een prima niveau.

Uitslagen

Kwartfinales
Cameron Carolissen 5-1 Mark de Wet
Carl Gabriel 5-1 Charl Pietersen
Charles Losper 5-0 Marthinus Deysel
Graham Filby 5-1 JP Smith

Halve Finales
Carl Gabriel 6-4 Cameron Carolissen
Charles Losper 6-5 Graham Filby

Finale
Charles Losper 7-5 Carl Gabriel

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *