Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chengan Liu

Chengan Liu wint qualifier en gaat opnieuw naar WK

Zaterdagmiddag werd naast het Oost-Europese kwalificatietoernooi ook de Chinese Qualifier gegooid in Zhoushan. Lees hier meer.

Veel verrassingen

In totaal wisten 40 spelers zich te kwalificeren voor het WK-kwalificatietoernooi in Zhoushan. De complete top 8 van de Online China Tour Order of Merit was aanwezig. Toch vielen er al snel een aantal verrassingen. De nummer 3 geplaatste Bin Zheng verloor zijn eerste partij van voormalig World Cup deelnemer, Xuejie Huang met 4-2. Ook Wenqing Liu, Jiacheng Song en Wenge Xie verloren bij de laatste 32. Bij de laatste 16 werden de geplaatsten Di Zhuang en Texi Fan uitgeschakeld.

Favoriet wordt uitgeschakeld in kwartfinales

In de kwartfinales kwam de grootste verrassing van het toernooi, de grote favoriet Xiaochen Zong verloor. Zong bereikte de laatste drie jaar de finale van het kwalificatietoernooi, maar zaterdagmiddag was Zizhao Zheng met 5-2 te sterk. De 23-jarige Qingyu Zhan was duidelijk te voor Xicheng Han (5-1). De nummer twee geplaatste Chengan Liu won met 5-1 van Momo Zhou, terwijl Guang Yang met 5-0 Xuejie Huang versloeg.

De 47-jarige kwalificeert zich

In de eerste halve finale versloeg Qingyu Zhan de plaaggeest van Xiaochen Zong, Zizhao Zheng werd met 5-2 verslagen. In de tweede halve finale was de ervaren Chengan Liu met 5-3 te sterk voor de talentvolle Guang Yang, waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.

De finale werd begonnen door Chengan Liu, maar zag Qingyu Zhan de eerste twee legs pakken. Vervolgens begon Liu beter te spelen en won 4 legs op een rij met finishes van 81,125,116 en 100 voor een 4-2 voorsprong. Zhan kwam terug door met een 84-finish terug te breaken en zijn eigen leg te houden voor 4-4. Liu hield zijn eigen leg in 16 darts, voordat hij in 13 darts zijn WK-ticket bemachtigde! De 47-jarige eindigde op een gemiddelde van 87,82!

Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales.

Kwartfinales:
Zizhao Zheng 5-2 Xiaochen Zong
Qingyu Zhan 5-1 Xicheng Han
Chengan Liu 5-1 Momo Zhou
Guang Yang 5-0 Xuejie Huang

Halve finales:
Qingyu Zhan 5-2 Zizhao Zheng
Chengan Liu 5-3 Guang Yang

Finale:
Chengan Liu 6-4 Qingyu Zhan

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *