Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Chisnall blijft indruk maken en haalt finale ‘The Masters’

Dave Chisnall heeft de finale van ‘The Masters’ bereikt. De Engelsman blijft indruk maken en schakelde in de halve finale Jonny Clayton met 11-6 uit.

Jonny Clayton en Dave Chisnall troffen elkaar in de eerste halve finale van The Masters 2022. Voor Chisnall, die door een positieve corona-test het WK vroeg moest verlaten, zal alleen het halen van de halve finale al voelen als eerherstel. De Engelsman speelde in zijn eerste drie wedstrijd ook erg sterk, kon hij dat ook tegen Clayton? In de eerste leg was het aan de Welshman, die in 18 pijlen meteen een break pakte. Een 13-darter volgde, Clayton had zijn niveau van de middag meegenomen. Toch was daarna het woord aan ‘Chizzy’: drie 15-darters, waarvan één met een 101-finish, leverden hem de 3-2 voorsprong in de pauze op.

Chisnall speelt Clayton weg

Met een 13-darter sloot Clayton weer aan, waarna beide mannen constant hun eigen legs bleven houden. Vanaf 6-5 voor Chisnall veranderde dit. De Engelsman zette een tandje bij en met een 117-finish voor een 15-darter brak hij Clayton. Een 72-finish op tops leverde hem een gat van drie legs op, waarna hij ook nog een 13-darter produceerde voor nóg een break. Clayton werd weggespeeld, ‘Chizzy’ kon bijna geen dubbel missen. Een 16-darter volgde, Chisnall had nog maar één leg nodig. Een korte onderbreking stond nog tussen hem en de finale, drie gemiste matchdarts volgden daarna ook nog, maar met een 12-darter zette hij de kroon op dit werk. De Engelsman staat in de finale van The Masters, kan hij nu eindelijk zijn eerste TV-titel pakken?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 98.43 / 46.2%
Dave Chisnall: 97.45 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *