Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Chisnall, Clayton en De Sousa naar halve finales The Masters

Dave Chisnall, Jonny Clayton en Jose de Sousa zijn de eerste drie halve finalisten van The Masters. Lees hier alles terug over de eerste drie kwartfinales.

Michael Smith vs Dave Chisnall

De eerste kwartfinale van The Masters ging tussen Michael Smith en Dave Chisnall. Smith mocht de wedstrijd beginnen. Chisnall pakte wel gelijk een break. Met een 105-finish kwam ”Chizzy” op een 1-0 voorsprong. Met een 14-darter brak Smith gelijk weer terug. Een leg later gooide Chisnall een 124-finish uit om de 2-1 voorsprong te pakken. In de vierde leg had Smith de kans om het 2-2 gelijke stand te maken, maar dat gebeurde niet. Chisnall trok de vierde leg naar zich toe met een 91-finish en kwam 3-1 voor. Met een 95-finish van Smith gingen we de eerste pauze in. Na de eerste pauze mocht Chisnall beginnen aan de zesde leg. Er kwam meteen break. Met een 20-darter maakte Smith het weer gelijk. Ook kwam Smith een leg later op een 4-3 voorsprong door een 11-darter te gooien. Chisnall maakte het later weer gelijk. Met een 153-finish kwam ”Chizzy” 5-4 voor. Toch maakte Smith het 5-5 door dubbel 20 te gooien met zijn derde pijl.

Na de tweede pauze mocht Smith beginnen aan de elfde leg. Chisnall begon gelijk goed met een 125-finish (BULL-25-BULL). In de twaalfde leg miste Smith een 110-finish waardoor Chisnall de 6-5 voorsprong pakte. Met een 14-darter maakte Smith het 6-7. In leg veertien miste Smith een 96-finish om het 7-7 gelijke stand te maken, maar toch pakte Chisnall de veertiende leg. Een leg later gooide Smith een 14-darter om het 7-8 te maken. Chisnall maakte het 9-7 met een 81-finish. In de zeventiende leg had Chisnall zes matchdarts. En die zes matchdarts waren allemaal niet raak, waardoor Smith die leg pakte met een 17-darter. Maar uiteindelijk pakte Chisnall de overwinning door dubbel 18 uit te gooien met zijn eerste pijl in de achttiende leg.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 97,47 / 32,3%
Michael Smith: 99,33 / 23,5%

Gerwyn Price vs Jonny Clayton

De tweede partij van de middag ging tussen de beste twee spelers uit Wales, Gerwyn Price tegen Jonny Clayton. Price begon sterk aan de partij door de eerste drie legs van de partij te pakken. Clayton hield vervolgens in 12 darts met een 106-finish zijn eigen leg, maar zag Price met een 13-darter gaan pauzeren met een 4-1 voorsprong. Clayton kwam voortvarend uit de pauze. Met een 100-finish hield hij zijn eigen leg, waarna hij met een 78-finish Price wist te breaken. Clayton kon vervolgens de break niet verzilveren, Price brak in 13 darts terug voor een 5-3 voorsprong. Toch wist ‘The Ferret’ er 5-5 van te maken in de tweede pauze. Met een 13-darter plaatste Clayton de derde break op een rij en bracht de wedstrijd op gelijke hoogte met een 56-finish. Na de laatste pauze ging Clayton steeds beter en beter scoren. Met een 80-finish brak hij zijn landgenoot en verzilverde de break in 15 darts voor een 7-5 voorsprong. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee en kon Price de break niet meer ongedaan maken. Een 100 en een 147-finish van Price was niet genoeg, Clayton wint met 10-8 en bereikt opnieuw de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 104,19 / 66,7%
Gerwyn Price: 98,38 / 53,3%

Simon Whitlock vs Jose de Sousa

In de derde partij kwam de vervanger van Danny Noppert, Simon Whitlock in actie tegen Jose de Sousa. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg was het De Sousa die voor het eerst brak, via dubbel 8 kwam hij 2-1 voor. Whitlock maakt die break een leg later ongedaan, dankzij 7 perfecte pijlen en dubbel 10 voor een 12-darter. In de laatste leg voor de pauze miste Whitlock acht pijlen op de dubbel, maar wist uiteindelijk via dubbel 1 toch zijn eigen leg te houden. Daarna werd er geen break geplaatst tot 5-5. In de eerste leg na de pauze begon De Sousa met twee 180’ers en brak met een 82-finish naar 6-5. Met een 13-darter verzilverde Portugees nu wel de break. Whitlock wist in leg 16 terug te breaken. De Sousa kreeg 80 niet van het bord, waardoor de Australiër met een 68-finish terug brak naar 8-8. Whitlock pakte een leg later ook de voorsprong terug, met een 76-finish kwam hij op matchpoint. De Sousa antwoordde met een 13-darter in zijn leg, waardoor er dus een beslissende leg moest komen om de winnaar te beslissen. Whitlock begon de 19de leg, maar begon met drie beurten zonder triple. Dat bleek uiteindelijk ook de boosdoener te zijn, De Sousa bleef koel en pakte via tops toch nog de 10-9 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jose de Sousa: 96,23 / 62,50%
Simon Whitlock: 93,95 / 39,1%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *