Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall - Baltic Sea Darts Open 2023

Chisnall grijpt European Tour-titel in België

Dave Chisnall heeft in Wieze zijn derde European Tour-titel gewonnen. In een matige finale was hij te sterk voor Andrew Gilding: 8-6.

Wie voorafgaand aan het toernooi had voorspeld dat Andrew Gilding en Dave Chisnall het tegen elkaar op zouden nemen in de finale, zou nu rijk zijn. Toch mag het ook weer niet als totale verrassing worden opgeschreven: beide mannen zijn dit seizoen uitstekend in vorm. Met de World Grand Prix aan de horizon is dat een goed teken. Met een 17-darter startte Gilding zijn eerste European Tour-finale prima, maar Chisnall counterde met een 15-darter. ‘Chizzy’ miste daarna meteen de kans op een break, maar door zijn eigen leg wel te houden bleef het gelijk op gaan.

Met een 86-finish vond de Engelsman een leg later wél die break. Hij verzilverde de break meteen, waarna Gilding wel aanhaakte. Beide mannen hielden vervolgens weer hun eigen leg, al miste Chisnall wel vier pijlen om nog een break te pakken. De stand kwam op 5-4, waarna het juist de beurt was aan Gilding om een pijl te missen voor een break terug. Deze kans had hij moeten pakken, want een leg later was het 7-4. Chisnall liet vanaf 173 per ongeluk dubbel 1 staan, maar hij vond deze dubbel met gemak. Voor het eerst sinds 2019 ging hij weer een European Tour-toernooi winnen. Gilding greep nog twee legs (waarvan één met een 136-finish), maar met een 15-darter was het moment daar. De World Grand Prix volgt, kan Chisnall dan eindelijk ook een TV-toernooi winnen?

Dave Chisnall: 92.31 / 33.3%
Andrew Gilding: 89.69 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *