Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Chisnall, Heta en Wright door naar tweede ronde

De eerste ronde van de World Series Of Darts Finals in Amsterdam is vanavond gespeeld. Lees hier alles over de eerste ronde van vanavond.

Joyce nipt langs Baggish, Chisnall heeft geen moeite met Hughes

De openingswedstrijd ging tussen Danny Baggish en Ryan Joyce. Beide spelers wisten zich via de qualifiers te plaatsen voor dit toernooi. De eerste vier legs ginnen alle vier met de darts mee. Baggish gooide in de vierde leg een 10-darter. Deze werd gevolgd door de eerste break van de wedstrijd, deze werd door ‘The Gambler’ in de zesde leg verzilverd voor een 4-2 voorsprong. De twee volgende legs werden gewonnen door Ryan Joyce waardoor het 4-4 werd. Hierna hielden beide spelers hun leg waardoor de eerste wedstrijd van de avond meteen een beslissende leg kreeg. Deze werd binnen 14 darts door Joyce beslist, hij treft morgen Dimitri van den Bergh.

Hierna was het de beurt aan Jamie Hughes en Dave Chisnall. Ook zij doorliepen de qualifiers om vanavond aanwezig te kunnen zijn in AFAS live. Chisnall begon met een break van 12 darts, echter werd hij meteen terug gebroken door Hughes. Hierna liep Chisnall uit naar een 3-1 voorsprong en wist deze marge van twee minstens legs voorsprong door de hele wedstrijd te behouden. Uiteindelijk won ‘Chizzy’ met 6-3 van Hughes. Morgen speelt hij in de tweede ronde tegen Joe Cullen.

Heta te sterk voor Mathers, Gates verslaat Petersen, Sherrock maakt het Wright moeilijk

Met Gordon Mathers en Damon Heta was er in de derde wedstrijd van de avond een Australisch onderonsje. Heta maakte met een gemiddelde van rond de 98 een goede indruk. Hij begon sterk en liep uit naar een 2-0 voorsprong. Hierna kwam Mathers terug tot 2-2. Heta nam hierna echter het initiatief en liep uit naar 5-2. Uiteindelijk versloeg hij Mathers met 6-3, uiteindelijk gooide hij zes 180’ers in deze negen legs. Morgen treft Heta Michael van Gerwen.

De tweede helft van de openingsavond werd afgetrapt door Leonard Gates en Devon Petersen. Voorafgaand aan deze wedstrijd won van Duijvenbode van Maupai Puha. Waar Gates uitgenodigd werd door de PDC, moest Petersen zich door de qualifiers knokken om deel te nemen vanavond. De eerste vier legs van de wedstrijd gingen met de darts mee. In de vijfde leg brak Petersen de leg van Gates, waardoor hij 3-2 voor kwam. Hiermee nam de spanning in de wedstrijd toe, Gates wist dit hierna om te draaien en 4-3 voor te komen. In de negende leg stond het 5-4, Petersen miste hier vier pijlen om een beslissende leg te forceren, maar slaagde hier niet in. Gates bepaalde de eindstand op 6-4 en treft morgenavond James Wade.

Regerend wereldkampioen Peter Wright kwam hierna in actie, hij wist afgelopen week nog beslag te leggen op de eindoverwinning bij de German Darts Open. Hij nam het op tegen Fallon Sherrock. Na vier legs stond het 2-2, al kreeg Wright in elk van deze legs meerdere darts om deze te winnen. Scorend zat het dus wel goed bij ‘Snakebite’, de dubbels lieten hem echter in de steek in het begin van de wedstrijd. Sherrock brak Wright in de vijfde leg en nam via de bullseye een 3-2 voorsprong. Hierna begon Wright beter te spelen en kwam hij 4-3 voor. Sherrock had echter nog geen kansen op een dubbel gemist, en deed dat ook in de achtste leg niet; 4-4. Wright wist echter de twee volgende legs te winnen en er zo 6-4 van te maken. Hij speelt in de tweede ronde tegen Michael Smith.

Uitslagen van vrijdagavond

Danny Baggish 5-6 Ryan Joyce
Jamie Hughes 3- 6 Dave Chisnall
Gordon Mathers 3-6 Damon Heta
Leonard Gates 6 -4 Devon Petersen
Fallon Sherrock 4-6 Peter Wright

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *