Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dave Chisnall - European Darts Open 2024

Chisnall tovert met finishes en wint European Darts Open

Dave Chisnall heeft zich gekroond tot koning van het European Darts Open. De Engelsman was in de finale te sterk voor Ross Smith en deed dat met meerdere heerlijke finishes: 8-6.

Vanwege het EK was de zaal op zondagavond gevuld met Engelse fans, die met een volledige Engelse finale ook waar voor hun geld kregen. Dave Chisnall en Ross Smith mochten uit gaan vechten wie het European Darts Open op zijn naam zou schrijven. Smith verloor eerder dit jaar al in een finale van Gary Anderson en hoopte dat nu recht te zetten. In de beginfase moest ‘Smudger’ echter achter Chisnall aan: ‘Chizzy’ wist steeds zijn eigen leg te houden, waarna Smith dit voorbeeld volgde. Met een 91-finish, gevolgd door een 11-darter twee legs later, deed hij dit wel op sterke wijze.

Nadat de stand op 3-3 kwam, zette Smith aan. De Engelsman kreeg vanaf 74 twee pijlen op de break, maar beide pijlen misten de dubbel. Een leg later kreeg hij de deksel meteen op zijn neus: met een 14-darter vond Chisnall wél een break, waardoor hij voor het eerst in deze partij een gat van twee legs sloeg. De nummer acht van de wereld leek de touwtjes stevig in handen te hebben, maar zag Smith zijn vechtersmentaliteit tonen. 6-3 werd binnen no-time 6-6, mede door een 144-finish van de Europees Kampioen van 2022. Het momentum was volledig verschoven, maar een moment van magie zette de wedstrijd nog een keer op zijn kop. Nadat Smith zich met een 180 wegzette op 32, gooide Chisnall 132 uit. De 100-finish die een leg later volgde mocht dan wel minder mooi zijn, maar wel een stuk belangrijker: voor de zevende keer in zijn carrière won hij een titel op de European Tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dave Chisnall: 89.67 / 47,1%
Ross Smith: 93.82 / 31,6%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *