Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Chisnall verslaat Anderson, Wright kansloos tegen Price, ook Gurney, Cross naar huis. Suljovic stelt thuispubliek teleur

James Wade dompelde Wenen in rouw, door de grote thuisfavoriet Mensur Suljovic met 6-3 te verslaan. Kersvers Europees kampioen Wade was niet onder de indruk van het thuispubliek en gooide een solide partij. Het lijkt dat de Engelsman op de weg terug is. De kersverse vader van een zoontje lijkt een van de favorieten voor de wereldtitel. Suljovic, die sportief afscheid nam van het publiek, heeft nog veel huiswerk te doen.

Andere Wedstrijden

Gary Anderson verloor met 6-5 van Dave Chisnall. De Schot leek, ondanks een 4-2 en 5-3 voorsprong, niet bij de de les. Hij miste maar liefst 4 matchdarts, en liet Chisnall terug in de wedstrijd komen. Na een prima laatste leg miste Anderson de bull waarna Chisnall zijn come back bekroonde met een dubbel 8 finish.

De nummer 2 van de wereld, Peter Wright blijft maar aan zijn pijlen sleutelen. Tot nu toe zonder succes. Tegen de Welshman Gerwen Price verloor hij kansloos met 6-1. En dat, terwijl Price nog niet het gemiddelde van 90 aantikte. Werk aan de winkel dus voor “Snakebite”.

Michael Smith won met 6-3 van Kyle Anderson. Nadat de Engelsman, Anderson brak leek het gemakkelijke avond te worden voor Smith. Maar met een 109 finish brak Anderson terug. Smith bleef koel en het leek erop dat hij de Australiër gemakkelijk aan de kant zou zetten. Maar na een 3-1 voorsprong kwam Anderson terug tot 3-3. Daarna vond Smith het welletjes en liep uit naar 5-3. Nadat Anderson maar liefst 4 pijlen op een dubbel miste, Bereikte Smith met een dubbel 5 de kwartfinale.

De wedstrijd van de gemiste dubbels, zo moet Darryl Gurney zich moeten voelen naar de 6-5 nederlaag tegen de Australiër Simon Whitlock. De Noord Ier leek op een gemakkelijke avond af te stevenen maar op 4-2 ging het mis. Hij miste te veel  dubbels en de man uit “Down Under” kwam terug. Gurney leek niet onder de indruk liep uit na 5-3, maar het missen van de dubbels ging door. Uiteindelijk miste hij 7 matchdarts, en liet Whitlock ontsnappen, die met een dubbel 20 de wedstrijd toch naar zich toe trok.

Door de 6-5 winst van Jamie Lewis op Rob Cross, gaan de nummers 2,3,4 en 5 van de wereldranglijst naar huis. De partij kende maar liefst 10 breaks, en waar uiteindelijk Rob Cross het lek boven leek te hebben , toonde Lewis karakter. Na een 5-4 achterstand gooide hij zich met 2 prima legs naar de 6-5 overwinning.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.