Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Chisnall verslaat Lewis met 157-finish, Suljovic en Gurney uitgeschakeld

Afgelopen middag werden de laatste 8 partijen van de eerste ronde voor de European Championship gespeeld. Helaas kwamen er geen Nederlanders in actie. Toppers als Mensur Suljovic, Gerwyn Price, James Wade en Adrian Lewis kwamen wel in actie. Lees hier meer.

De eerste spannende wedstrijd was de derde partij tussen de nummer 3 geplaatste Gerwyn Price en Kyle Anderson. Anderson wist vorig jaar nog de halve finales te halen. In de partij ging het lang gelijk op. In de negende leg gooide Price een 180 en een 86-finish om naar 5-4 te breaken. In de tiende leg hield Price via D2 zijn eigen leg en wist daarmee met 6-4 te winnen, ondanks een lager gemiddelde.

In de vierde partij nam de nummer 2 geplaatste Mensur Suljovic het op tegen Cristo Reyes. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg wist Reyes met een 84-finish te breaken en hield zijn eigen leg met een 72-finish voor een 4-1 voorsprong. Na de pauze gingen alle legs met de darts mee. Met een knappe 93-finish maakte de Spanjaard het af en won daarmee met 6-3 van Suljovic!

In de vijfde partij van de middag speelde Daryl Gurney tegen ‘Rapid’ Ricky Evans. Gurney plaatste al snel een break in de eerste leg, met een 107-finish brak de Noord-Ier naar 1-0. Met een 78-finish werd de break verzilverd. Vervolgens gingen er 5 legs met de darts mee. In de achtste leg miste Gurney een 67-finish voor 5-3, Evans profiteerde en maakte er 4-4 van. In de negende leg miste Gurney 3 darts op de dubbel, met een 50-finish pakte Evans zijn eerste voorsprong in de wedstrijd. In de tiende leg miste ‘Superchin’ wederom 3 darts op de dubbel, Evans pakte zijn kans en gooide D16 voor een 6-4 overwinning op Gurney!

De laatste wedstrijd van de middag was de kraker tussen Adrian Lewis en Dave Chisnall. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist Chisnall te breaken naar 2-1 met een 161-finish. Met een knappe 14-darter brak Lewis meteen terug. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Lewis stond na 12 darts te wacht op dubbel 18 voor de overwinning, maar met een magistrale 157-finish snoepte ‘Chizzy’ de overwinning toch nog af van Lewis!

Uitslagen middagsessie:
James Wade 6-2 Jonny Clayton
Darren Webster 6-5 Stephen Bunting
Gerwyn Price 6-4 Kyle Anderson
Cristo Reyes 6-3 Mensur Suljovic
Ricky Evans 6-4 Daryl Gurney
Max Hopp 6-1 William O’Connor
James Wade 6-3 Martin Schindler
Dave Chisnall 6-5 Adrian Lewis

Programma avondsessie:
Joe Cullen vs Michael Smith
Simon Whitlock vs Peter Wright
Richard North vs Rob Cross
Michael van Gerwen vs Steve West

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *