Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Chisnall verslaat Van den Bergh, Price langs King

Met nieuwjaarsdag in het vooruitzicht was vanavond de laatste sessie van 2020. Zes kwartfinalisten zijn al bekend, nog twee kwamen er bij. Op papier beloofden dit twee spannende potjes te worden.

Gerwyn Price vs Mervyn King

Door nederlagen van andere favorieten lijkt de weg naar een WK-finale voor Gerwyn Price nu wijd open. Toch liggen er nog genoeg hindernissen, en de erg goed spelende Mervyn King kan zomaar één zijn. De Engelsman staat extreem goed te scoren, maar begon in deze wedstrijd niet sterk op zijn dubbels. Price profiteerde meteen in leg één, waarna hij in 13 pijlen zijn eigen leg hield. Door vervolgens een 148-finish te gooien brak hij King nog eens en zo greep hij set één toch erg makkelijk.

Met een 115-finish kwam hij als een raket uit de pauze. King reageerde met een 14-darter, waarna Price dit nog beter deed met een leg in 12 pijlen. Met een 13-darter haakte King aan, waarna hij profiteerde van een mindere leg van Price. In 15 pijlen was de Engelsman wel uit en zo brak hij terug in sets.

Dit keer was het de beurt aan King om goed uit de pauze te komen: hij startte met een 106-finish. Met een 15-darter sloot Price aan, waarna hij toch weer een break pakte met een sterke 11-darter. Hij kon de set nu zakelijk uit spelen en dat deed hij met een 16-darter.

De Welshman mocht nu gaan proberen een gat te gaan slaan door zijn eigen set te houden. Met een 15-darter startte hij goed, al miste King wel een pijl op dubbel 14. Toch leek het daarna mis te gaan. King hield zijn eigen leg, waarna hij met een sterke 72-finish voor een 14-darter een break pakte. Price herstelde zich echter en brak terug in 13 pijlen. Door ook nog zijn eigen leg te houden, in 15 pijlen, pakte hij toch de set en de 3-1 voorsprong.

Het gat was geslagen en door in 15 pijlen meteen weer te breken leek de overwinning nabij voor Price. Hij miste de leg daarna echter vijf pijlen om op matchpoint te komen, waardoor hij King weer in de wedstrijd liet. Een hele knappe 116-finish leverde hem echter weer een break op. Hij kwam op matchpoint en nadat King drie pijlen miste om er nog een decider uit te slepen gooide hij zijn eerste matchdart meteen raak. Een tweede kwartfinale op het WK voor Price, die daarin Daryl Gurney treft.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 97.71 / 51.85%
Mervyn King: 98,15 / 29.17%

Dave Chisnall vs Dimitri van den Bergh

De laatste wedstrijd van 2020 was een duel tussen een Engelsman en een Belg. Beide mannen wonnen in de vorige ronde van een Nederlander en lijken erg goed in vorm. Met een 14-darter onderstreepte Chisnall dit meteen in de eerste leg, terwijl Van den Bergh met een 15-darter en 104-finish eveneens briljant startte. Chisnall volgde dit met nog een 14-darter, waarna hij vijf gemiste dubbels van Van den Bergh grandioos afstrafte door een 144-finish te gooien en zo de set te pakken.

Met een 12-darter zorgde Van den Bergh er voor dat het niveau nog maar eens omhoog ging. Chisnall volgde met een 14-darter, waarna een 106-finish hem de break opleverde. Door ook zijn eigen leg te houden, dit in 13 pijlen, snoepte hij de set van de Belg af. Met 6 uit 7 op de dubbels en een gemiddelde van 110 stond hij waanzinnig te spelen.

Van den Bergh moest iets verzinnen maar op deze Chisnall leek geen enkele maat te staan. De Engelsman startte nu met een 15-darter, matig voor het niveau van deze wedstrijd. Van den Bergh moest en vond ook iets. Twee 12-darters later stond hij namelijk 2-1 voor in de set. Vasthouden kon hij dit echter niet. Met legs in 15 en 14 draaide Chisnall de set om en kwam hij op 3-0 in sets.

Een lange weg te gaan voor Van den Bergh, maar het begin daarvan was goed. Hij kreeg eindelijk een set op het bord, door legs in 12, 12 en 15 te gooien. Het niveau bleef krankzinnig hoog. Door met een 121-finish te starten in de set van Chisnall leek er weer hoop te zijn. Chisnall deed dit snel ongedaan met een 13-darter, maar liet zich in 14 pijlen weer breken. Van den Bergh hengelde de set binnen met een 16-darter, waardoor de spanning terug was.

De Belg mocht nu namelijk weer aan zijn eigen set beginnen, om zo de stand op 3-3 te kunnen brengen. Na zes missers op de dubbels gaf hij echter meteen zijn leg weg. Met een sterke 12-darter herstelde hij zich. Toch ging hij steeds weer missen en ook in leg drie was het raak. Zeven missers maar liefst, waardoor hij Chisnall op matchpoint liet komen. ‘Chizzy’ maakte hier dankbaar gebruik van en met een 102-finish in zijn eigen leg maakte hij een einde aan deze wedstrijd van topniveau. Dit niveau zal hij in de kwartfinale tegen Michael van Gerwen ten minste moeten evenaren wil hij een kans hebben.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 101.76 / 50%
Dimitri van den Bergh: 102.17 / 31.43%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *