Chisnall voltooit fantastische comeback, Meeuwisse verliest

Het leek een korte middagsessie te worden. De eerste drie wedstrijden eindigden al in 3-0, wedstrijd nummer 4 was ook hard op weg dezelfde eindstand te krijgen. Totdat Dave Chisnall aan een geweldige comeback begon. Lees hier meer.

Gabriel Clemens 3-0 Aden Kirk
Dag 4 van het WK mocht worden geopend door een Duitser en een Engelsman. Clemens, die een uitstekend debuutjaar bij de PDC kent, was op voorhand de favoriet. Kirk had namelijk een matig jaar en wist zich pas op het nippertje te plaatsen via de PDPA Qualifier. Dit verschil was in de wedstrijd ook snel duidelijk. Clemens begon met een 18-darter, maar hierop volgde een 14-darter met een 180. Leg 3 ging in 21 pijlen, nadat de Duitser eerst nog 8 dood gooide. Door het tempo van beide heren was het desondanks een erg vermakelijke wedstrijd. In set 2 leek Clemens weer met 3-0 aan het langste eind te trekken, maar doordat hij 3 dubbels miste mocht Kirk toch op het scorebord komen. Een 17-darter leverde hem uiteindelijk toch de set op. In set 3 spartelde ‘Captain’ Kirk nog wat tegen, maar nadat de Engelsman 3 pijlen op een dubbel miste maakte Clemens het toch af op dubbel 8. Voor hem wacht nu John Henderson in ronde twee.

Clemens: 83.27/29.03%
Kirk: 80.31/18.75%

William O’Connor 3-0 Yordi Meeuwisse
Ook vandaag mocht er weer een Nederlander aan de oche verschijnen. Yordi Meeuwisse won het kwalificatietoernooi van West-Europa en daardoor kon hij zijn debuut op het WK maken. Zijn tegenstander was de Ier William O’Connor, de nummer 50 van de wereld. ‘The Magpie’ mocht hierdoor ook als favoriet worden aangeduid. Hij opende de wedstrijd met een 13-darter, terwijl Meeuwisse de wedstrijd begonnen was. De Nederlander begon wat nerveus aan de wedstrijd en daar wist de Ier optimaal gebruik van te maken. Hij pakte ook de tweede leg, nu met 21 pijlen. Meeuwisse wist vervolgens zijn stempel op de wedstrijd te drukken door een 133-finish te gooien. Toch ging de set naar O’Connor. Ook set 2 werd geopend met een 13-darter, weer op naam van de Ier. Alle legs gingen vervolgens met de gooirichting mee, waardoor ook set 2 werd gewonnen door O’Connor. Meeuwisse had nu een klein wonder nodig. Hij leek nog terug te komen naar 2-1, maar doordat hij in de beslissende leg twee pijlen op een dubbel miste, lukte dit niet. O’Connor gooide namelijk een heerlijke 107-finish, waardoor een enigzins geflateerde 3-0 de eindstand was. O’Connor mag het in de volgende ronde op gaan nemen tegen James Wilson.

O’Connor: 87.12/40.91%
Meeuwisse: 84.3/35.71%

Brendan Dolan 3-0 Yuanjun Liu
‘The History Maker’ mocht het in wedstrijd 3 van de middag op gaan nemen tegen de Qualifier uit China, Yuanjun Liu. Op papier een makkelijke opgave, in de praktijk ook. Dolan probeerde er nog het beste van te maken. Hij begon ook uitstekend met een 13-darter, waarna hij in 18 en 20 pijlen de eerste set pakte. Liu kreeg geen pijl op een dubbel. Set 2 was bijna identiek. Dolan begon met een 16-darter, pakte de volgende twee legs in 19 en 17 en wederom kreeg de arme Chinees geen enkele mogelijkheid om ook maar op een dubbel te mogen gooien. In de laatste set gooide hij toch een 180, maar door een 141-finish van Dolan mocht hij weer niet naar een dubbel toe. Een leg later was daar dan toch het moment. Zijn tweede 180 bracht hem op 41, en met twee pijlen zette hij zijn eerste leg op het bord. Dolan kwam vervolgens met 18 pijlen op 2-1, waarna hij er een leg later ook een einde aan maakte. Liu miste hier nog 4 pijlen op een dubbel, waarna de wedstrijd op dubbel 4 eindigde. Dolan speelt in de volgende ronde tegen Joe Cullen.

Dolan: 86.63/32.14%
Liu: 78.45/20%

Dave Chisnall 3-2 Josh Payne
Een wedstrijd uit de tweede ronde om de middag af te sluiten. Dave Chisnall, afgezakt naar plek 12 in de wereld, tegen de nog steeds jonge Josh Payne. Vorig jaar was de laatste 64 voor Chisnall al het eindstation, Vincent Van der Voort was hem toen te machtig. Ook dit keer leek het voor ‘Chizzy’ snel klaar te zijn. Josh Payne vloog uit de startblokken en met legs van 14, 13 en 12 achter elkaar ging hij met een 3-0 voorsprong en een gemiddelde van 115.62 de pauze in. In de laatste leg gooide hij ook nog eens een 125-finish. Het leek net alsof Payne niet kon missen, want ook set 2 werd met 3-0 gewonnen. De legs gingen hier in 14, 16 en 13 pijlen. Chisnall speelde niet slecht, maar kwam er totaal niet aan te pas. In set drie pakte hij dan toch zijn eerste leg. Met een 13-darter kwam hij zelfs 2-1 voor, twee legs later deed hij precies hetzelfde en daardoor kwam hij in sets terug tot 2-1. Langzaam werd het bij Payne minder. In set 4, de set die Chisnall mocht beginnen, was het juist ‘The Maximum’ die er niet aan te pas kwam. Chisnall bracht de stand weer op 2-2. Payne mocht de beslissende set beginnen en deed dit ook goed met een 15-darter. Een leg later kreeg hij 4 pijlen om op 2-0 te komen, maar hier ging het mis. Chisnall profiteerde, won zijn eigen leg ook en nadat Payne in leg 4 weer een dubbel miste maakte Chisnall de comeback compleet.

Chisnall: 95.58/45%
Payne: 98.49/45.45%