Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Humphries verassend halve finalist

Luke Humphries is de grote verrassing op de UK Open. Humphries wist een een spannende wedstrijd met 10-9 te winnen van Dave Chisnall. Humphries leek de wedstrijd weg te geven door het missen van veel dubbels, maar hij herpakte zich en wist een 9-7 achterstand goed te maken door drie legs achter elkaar te winnen.

In de derde kwartfinale mag Dave Chisnall het opnemen tegen Luke Humphries. Chisnall leek aan het einde van vorig seizoen zijn vorm terug te vinden en versloeg onder ander Michael van Gerwen op fenomenale wijze. Luke Humphries speelt deze UK-Open ook erg sterk met gemiddeldes boven de honderd op tegen de honderd aan.

Spectaculair begin van de wedstrijd

De wedstrijd tussen Dave Chisnall en Luke Humpries begon fantastisch. Na drie legs stonden beiden heren boven de 110 gemiddeld te gooien en er waren al spectaculaire finishes voorbij gekomen. Hoewel Humphries de Bull had gewonnen, was het begin toch voor Chisnall. Hij opende de wedstrijd met een 110 finish voor de break en hij verzilverde de break met een 96-finish. Vervolgens mistte Chisnall nog een pijltje vanaf 124 op de het draad van de Bull, waardoor hij Humphries in de wedstrijd liet. Vervolgens gooide Chisnall een dramatische leg die hij ook nog eens zelf was begonnen en dus wist Humphries ook te breaken. Deze break wist hij ook eenvoudig te verzilveren en zo won Humphries na een 2-0 achterstand toch nog zijn eigen sessie.

IJzersterke Humphries pakt het initiatief

Na de mini-comeback in de eerste sessie van Luke Humphries, stoomt hij in de tweede sessie stevig door. De sessie wordt gelijk door beiden heren geopend met een maximale score, maar Humphries weet het beter op te volgen. Hij weet gelijk te breaken, na het verzilveren van deze break, heeft hij vijf legs achter elkaar gewonnen. Vervolgens zijn beiden heren wel erg sterk in de eigen legs. Humphries laat dit zien met een 80-fininsh onder druk en Dave Chisnall gooide 153 uit om de sessie af te sluiten. Dave Chisnall zou twee keer moeten breaken om de 6-4 achterstand goed te maken.

Humphries door ondanks missers

Dave Chisnall leek het voor elkaar te krijgen, ook omdat Humphries het zichzelf erg moeilijk maakte. Gelijk in de eerste leg miste Humphries drie pijlen op de dubbel, hierdoor wist Chisnall te breaken. Vervolgens krijgt Humphries twee pijlen om gelijk terug te breaken, hij mistte waardoor Chisnall zijn break kon verzilveren. Bij 6-6 kon Chisnall dus weer voorkomen, hij kreeg hier drie pijlen voor. Chisnall mistte waardoor Humphries nog een leg kon houden. Dit was kwestie van tijd, Chisnall wist onder druk 88 uit te gooien en vervolgens wist Chisnall ook nog eens 155 uit te gooien voor de break. Met een 100-finish benutte Chisnall de break ook en zo kwam Chisnall ook op matchpoint. Dit wist hij niet te benutten. Humphries was scorend veel beter in deze fase. Zonder een matchdart te krijgen, ging Chisnall er alsnog met 10-9 eraf. Humphries gooide zijn derde matchdart erin en hierdoor mag hij zich op gaan maken voor een halve finale op de UK Open.

Gemiddeldes / finishpercentage
Dave Chisnall: 96.11 / 45%
Luke Humphries: 99.67 / 32.14%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *