Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Chisnall wint in fenomenale finale Players Championship 2

Na een mooie overwinning van Michael van Gerwen gisteren, stonden vandaag opnieuw 128 darters aan de start. Het was tijd voor Players Championship 2 en er werden maar liefst vier 9-darters (!) gegooid.

Finale
De finale ging tussen Dave Chisnall en Glen Durrant. Dave Chisnall behaalde zijn finaleplaats door achtereenvolgens Nathan Aspinall (6-2), Luke Humphries (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-2), Rob Cross (6-3), James Wade (6-5) en Jonny Clayton (7-5) te verslaan. Glen Durrant behaald zijn finaleplaats op pas zijn tweede toernooi als Tourkaart-houder door achtereenvolgens Madars Razma (6-5), Peter Wright (6-3), Zoran Lerchbacher (6-4), Robert Thornton (6-4), John Henderson (6-4) en Joe Cullen (7-4) te verslaan.

In de finale zelf leek Dave Chisnall aan de winnende kant, zo kwam de Engelsman met 7-5 voor. Toch knokte Durrant zich terug en maakte 7-7 waardoor het op een beslissende leg aankwam. Via tops maakte Chisnall alsnog de winnende leg en dus is de eerste PDC-winst voor Chisnall een feit dit jaar.

Nederlanders
18 Nederlanders stonden aan de start van het tweede vloertoernooi van het seizoen. De helft van de Nederlanders wist haar eerste wedstrijd al niet te winnen. Danny Noppert, Christian Kist, Vincent Kamphuis, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas, Dirk van Duijvenbode, Mike van Duijvenbode en Vincent van der Meer verloren allen in de eerste ronde. De tweede ronde was het eindstation voor Maik Kuivenhoven, Yordi Meeuwisse, Jan Dekker en Jelle Klaasen. Kuivenhoven verloor van Thornton met 6-2 in een matige partij, Meeuwisse verloor met 6-0 van landgenoot De Zwaan in een nog slechtere partij, Dekker kon net niet winnen van Devon Peterson (5-6) en Klaasen moest zijn meerdere erkennen aan Simon Stevenson (3-6).

Ook bij de laatste 32  moesten we afscheid nemen van Nederlanders. Vincent van der Voort verloor met 6-5 van de Ier Steve Lennon, Jeffrey de Zwaan kon niet winnen van Joe Cullen (6-4), Ron Meulenkamp verloor nipt van Steve West (6-5), Jermaine Wattimena moest zijn meerdere erkennen in een zeer goede partij tegen Krzysztof Ratajski (6-5), Mario Robbe verloor van Jonny Clayton (6-5) en Geert Nentjes verloor met dezelfde cijfers van Kim Huybrechts (6-5).

En dus was er nog maar een Nederlander over. En hoe kan het ook anders: Michael van Gerwen. Bij de laatste 16 wist Van Gerwen nog wel te winnen van Kim Huybrechts, maar in de kwartfinale verloor de Nederlander ondanks een gemiddelde van 104.0 met 6-3 van een geweldig spelende Jonny Clayton.

Verrassingen
Verrassend was de slechte prestaties van een aantal goede darters dit weekend. Zo wisten bijvoorbeeld Simon Whitlock en Danny Noppert geen enkele wedstrijd te winnen dit weekend. Ook Raymond van Barneveld stelde teleur, hij wist 1 wedstrijd te winnen dit weekend. Ditzelfde geldt voor de Belg Dimitri van den Bergh, waar we ook een ander niveau van verwacht zijn. Aan de andere kant verraste Joe Cullen en Jonny Clayton door de halve-finale te behalen. Maar de grootste verrassing was natuurlijk Glen Durrant, die gisteren nog niet erg goed wist te presteren, maar vandaag direct de finale haalde. Qua Nederlanders was het goed om te zien dat Mario Robbe en Geert Nentjes goed niveau boden. Ook was Jermaine Wattimena erg sterk dit weekend.

9-darters
Vandaag werden er in totaal vier 9-darters gegooid in Wigan. Geert Nentjes was de eerste, hij deed dit in de 6-0 overwinning op Mervyn King in de tweede ronde. Chris Dobey wist het ook in de tweede ronde te doen. Dit deed ‘Hollywood’ op de livestream in de beslissende leg tegen Dave Prins. Dave Chisnall was de derde speler die een perfecte leg wist te gooien. Dit deed hij in de derde ronde tegen Rowby-John Rodriguez, die hij met 6-2 won. De laatste 9-darter van de dag kwam op naam van Michael van Gerwen die in de kwartfinales de 9-darter ook op de livestream gooide. Ondanks de 9-darter wist Jonny Clayton de partij met 6-3 te winnen. Bekijk hieronder de beelden van de twee 9-darters op de stream!

Kwartfinales:
Jonny Clayton 6-3 Michael van Gerwen
Dave Chisnall 6-5 James Wade
Joe Cullen 6-5 Ryan Searle
Glen Durrant 6-4 John Henderson

Halve finales:
Dave Chisnall 7-5 Jonny Clayton
Glen Durrant 7-4 Joe Cullen

Finale:
Dave Chisnall 8-7 Glen Durrant

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *