Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Chris Dobey bereikt laatste 16: ‘Het was goed dat ik liet zien wat ik kon’

Chris Dobey versloeg zondagmiddag Vincent van der Voort met 4-3 in een heerlijke partij darts. Na afloop sprak Dobey met Tungsten Tales

“Ik ben blij dat ik door ben. Het was een goede wedstrijd van mij en van Vincent. Het is goed te zien wat Vincent kan als hij vroeger deed. Het was goed dat ik liet zien wat ik kon”, aldus een tevreden Dobey.

In de vijfde leg gooide Van der Voort 110 gemiddeld, een set waarin Dobey vrij weinig kon doen terwijl het zijn eigen set was. “Ik moest iets terug doen, volgens mij gooide ik ook nog een 180 maar hij gooide echt alles in die vijfde set. Hij gooide alles uit om van mij te kunnen winnen, maar gelukkig had ik nog iets in me waardoor ik toch de wedstrijd nog won.”

“Het belangrijkste is om de dubbel te gooien aan het einde van de leg, hij miste een aantal dubbels en ik pakte en strafte het af.”

In de volgende ronde treft Dobey één van de grote titelfavorieten, Gary Anderson. “Wij zijn goede vrienden, maar op de dag als we tegen elkaar spelen moeten we dat even achter ons leggen. Ik moet op mijn best spelen wat ik kan spelen om kans te maken tegen Gary. De vorige keer toen we tegen elkaar speelden miste ik veel dubbels, dat wil ik nu recht zetten.”

Op de vraag of hij dit jaar wereldkampioen kan worden antwoordt de jonge Engelsman vervolgens: “Waarom niet? Het is één wedstrijd per dag en ik speel goed, al moet ik wel beter spelen als vandaag. Ik ben in staat om van Gary te winnen.”  

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *