Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Chris Dobey

Chris Dobey eindelijk succes met eerste PDC-titel

Afgelopen dinsdagmiddag werd in Coventry het tweede toernooi van Super Series 5 gespeeld, Players Championship 18. Na de titel van Stephen Bunting op maandag, was er dinsdag prijs voor Chris Dobey. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 18 begon met 128 spelers, inclusief vier spelers die afgelopen avond nog Euro Tour Qualifiers speelden in Duitsland; Rowby-John Rodriguez, Rusty-Jake Rodriguez, Luc Peters en Michael Rasztovits. De dag begon toch wel met een aantal verrassingen. Zo wisten Simon Whitlock, Dirk van Duijvenbode, Jermaine Wattimena, Daryl Gurney, Joe Cullen, Nathan Aspinall, Krzysztof Ratajski, Peter Wright, Raymond van Barneveld en Dimitri van den Bergh hun eerste wedstrijd niet te overleven. Vooral Wattimena komt hierdoor in de problemen voor de kwalificatie voor de World Matchplay, hij bezit de laatste plek op de Pro Tour Order of Merit en heeft twee goede dagen nodig op die plaats vast te houden. Van zijn naaste concurrenten wisten Martijn Kleermaker (laatste 32) en Darius Labanauskas (laatste 16) het verst te komen.

Gerwyn Price begon net als maandag erg sterk aan het toernooi, maar moest in de laatste 16 het hoofd buigen voor de Kroaat, Boris Krcmar. In dezelfde ronde werd landgenoot Jonny Clayton ook uitgeschakeld door Chris Dobey, die een erg goede dag kende. De positieve verrassingen van de dag waren Boris Krcmar, Maik Kuivenhoven en Scott Mitchell, alle drie wisten ze minimaal de kwartfinales te behalen.

Uiteindelijk wisten Jose de Sousa en Chris Dobey de finale te behalen. De Sousa won afgelopen Super Series al twee toernooien, vandaag bereikte hij opnieuw de finale. Op weg naar de finale won hij van Adam Gawlas (6-2), Jelle Klaasen (6-1), Steve Lennon (6-2), Darius Labanauskas (6-5), Mervyn King (6-1) en Ryan Searle (7-6). Dobey bereikte zijn eerste finale sinds lange tijd en doet helemaal weer mee voor de World Matchplay race. Hij behaalde de finale ten koste van Jeff Smith (6-1), Luke Humphries (6-2), William Borland (6-5), Jonny Clayton (6-3), Stephen Bunting (6-5) en Maik Kuivenhoven (7-6).

Finale

De finale van Players Championship 18 werd begonnen door Chris Dobey en deed dat goed met een 13-darter. Jose de Sousa kreeg in zijn eigen leg 87 niet uit, waardoor Dobey met nog een 13-darter de break plaatste. Met een 70-finish verzilverde ‘Hollywood’ de break en leidde zo al snel 3-0. Met een 85-finish in 11 darts kwam De Sousa ook op het scorebord. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee voor een 4-2 tussenstand. In de achtste leg brak de Portugees met een 12-darter terug en verzilverde de break in 14 darts voor 4-4. Beide heren hielden daarna hun eigen leg, voordat De Sousa opnieuw een break plaatste voor een 6-5 voorsprong. ‘The Special One’ wist de break niet te verzilveren, Dobey brak met een 15-darter meteen terug. Een geweldige 122-finish leverde De Sousa het eerste matchpoint op en mocht zelf beginnen voor zijn vierde titel dit jaar. In leg 14 kreeg De Sousa 4 matchdarts, maar werden allemaal gemist. Dobey profiteerde en brak terug naar 7-7. In een allesbeslissende leg kreeg De Sousa opnieuw 4 matchdarts, maar het was de Engelsman die via tops zijn allereerste PDC-titel pakte in zijn carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Dobey: 97,06 / 50%
Jose de Sousa: 104,32 / 41%

Nederlanders

De beste Nederlander van de dag was Maik Kuivenhoven, hij wist voor het eerst de halve finales te bereiken. Vincent van der Voort, Jeffrey de Zwaan en Ron Meulenkamp kenden ook een goede dag met een plaats bij de laatste 16. Danny Noppert verloor bij de laatste 32, maar wist in de tweede ronde wel een 9-darter te gooien tegen Martin Atkins. Atkins gooide in dezelfde wedstrijd ook een perfecte leg, maar dat was niet genoeg voor de zege. Van Gerwen heeft nog altijd geen titel op zak dit jaar, ook vandaag verloor hij weer vroegtijdig. Bij de laatste 32 was Ryan Searle met 6-5 te sterk, in een partij waar de Nederlander drie matchdarts miste. De World Matchplay kansen voor Raymond van Barneveld beginnen te slinken, na een eerste ronde nederlaag. Hij zal net op de laatste twee toernooien erg ver moeten geraken om zich te verzekeren van de major in Blackpool.

Uitslagen

Kwartfinales
Jose de Sousa 6-1 Mervyn King
Ryan Searle 6-0 Boris Krcmar
Chris Dobey 6-5 Stephen Bunting
Maik Kuivenhoven 6-5 Scott Mitchell

Halve finales
Jose de Sousa 7-6 Ryan Searle
Chris Dobey 7-6 Maik Kuivenhoven

Finale
Chris Dobey 8-7 Jose de Sousa

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *