Chris Dobey na nipte overwinning op White naar eerste major halve finale

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de World Grand Prix gespeeld in Dublin. In de eerste kwartfinale nam Ian White het op tegen Chris Dobey. Lees hier een wedstrijdverslag terug. 

Ian White begon aan de partij, maar deed dit niet al te best. Met een 16-darter plaatste Dobey gelijk de break. Met de tweede 16-darter op een rij verzilverde Dobey de break. Met een geweldige 132-finish pakte Dobey de eerste set overtuigend af van White.

Dobey begon ook goed aan zijn eigen set, hij hield zijn eigen leg. Met een 17-darter hield White ook zijn eigen leg. Met een 19-darter plaatste ‘The Diamond’ de break en kwam via D1 op 1-1 in sets.

Dobey begon de derde set met 12 gemiste dubbels, waardoor White met een 76-finish zijn eigen leg hield. Met een 18-darter plaatste White de break en werd vervolgens met een 14-darter verzilverd waardoor White op een 2-1 voorsprong in sets kwam.

In de vierde set gingen de eerste 3 legs met de darts mee, waaronder een 120-finish in 12 darts van Dobey. Met een prachtige 100-finish pakte ‘Hollywood’ de vierde set met 3-1 waardoor er een beslissende set moest komen.

In de vijfde set was het Dobey die in de eerste leg gelijk brak met een 14-darter. De break werd vervolgens verzilverde met een weergaloze 156-finish waardoor de jonge Engelsman op matchpoint kwam. In de derde leg miste White 2 darts op tops om zijn eigen leg te houden, met de vijfde 100+ finish plaatste Chris Dobey zich voor het eerst in zijn carrière voor een halve finale op een major.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Dobey: 90,13 / 52,63%
Ian White: 76,99 / 31,82%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Chris Dobey na nipte overwinning op White naar eerste major halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *