Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Dobey - The Masters 2023

Chris Dobey nieuwe winnaar The Masters

Chris Dobey heeft zijn allereerste TV-titel binnen! Zondagavond schreef de Engelsman The Masters op zijn naam door in de finale af te rekenen met Rob Cross. Lees hier meer.

In de kwartfinales rekenden beide heren af met een Nederlander. Chris Dobey versloeg Dirk van Duijvenbode met 10-5, terwijl Rob Cross eindelijk weer te sterk was voor Michael van Gerwen; 10-7.

In de halve finales bleef Chris Dobey nog even doorgaan, hij versloeg wereldkampioen Michael Smith. Bij een 6-6 tussenstand won Dobey drie legs op een rij, deze klap kon Smith niet meer ongedaan maken. Met een 11-7 overwinning bereikte ‘Hollywood’ zijn eerste TV-finale. Cross rekende in een beslissende leg af met Peter Wright. De Schot kwam 7-4 voor, waarna Cross vervolgens 6 van de laatste 7 legs pakte voor een 10-8 voorsprong. Toch dwong Wright een beslissende leg, waarin hij zelf drie matchdarts miste. Cross produceerde een 68-finish waardoor hij voor het eerste de finale van The Masters behaalde.

De finale ging in de beginfase lang gelijk op. Bij een stand van 5-4 in het voordeel voor Dobey, produceerde Dobey een 75-finish in 14 pijlen om zijn landgenoot naar 6-4 te breaken. Deze break werd na de pauze ook verzilverd, Dobey gooide dubbel 4 voor 7-4. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 14 produceerde de nummer 21 van de wereld een 12-darter en kwam daarmee op een 9-5 voorsprong. Een leg later brak Cross meteen terug en hield daarna ook zijn eigen leg door 144 uit te gooien; 9-7. Een leg later kwam Dobey op matchpoint, in 13 pijlen werd het 10-7. In de 18de leg kreeg ‘Voltage’ de kans om in de wedstrijd te bleven, maar kreeg het niet voor elkaar om de single vlakken te raken op een 57-finish. Dobey bleef koel en zorgde via dubbel 16 ervoor dat hij de finale met 11-7 naar zich toe trok en zijn allereerste TV-titel op zijn naam schreef!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *