Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Chris Dobey

Chris Dobey pakt met geweldig niveau tweede titel

Chris Dobey heeft zijn tweede titel van het jaar weten te winnen. Op de eerste dag van Super Series 8 was ‘Hollywood’ niet te verslaan. In de finale rekende hij af met Ryan Searle. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 28 begon met 128 spelers, één van de grote afwezigen was Gerwyn Price. Peter Wright was wel aanwezig en moest in de eerste ronde meteen aan de bak. De Schot won in een beslissende leg van Simon Whitlock. Jonny Clayton ging verder waar hij gebleven was, hij versloeg Richard Veenstra bij zijn debuut met 6-3. Daarna pakten Jason Heaver, Jason Lowe, Adam Hunt, Kevin Doets en Jermaine Wattimena belangrijke overwinningen voor de race naar het WK, terwijl Boris Krcmar in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Michael Smith. De tweede ronde was het Raymond van Barneveld, Alan Soutar was in een beslissende leg te sterk. Ook moest Clayton het onderspit delven, Karel Sedlacek versloeg hem verrassend met 6-2. De grote namen bleven het laatst over, maar voor Michael van Gerwen en Jose de Sousa was het toernooi voorbij in de kwartfinales. De positieve verrassingen van de dag werden Alan Soutar (kwartfinales), Mike de Decker (laatste 16), Kevin Doets (laatste 16) en Bradley Brooks (laatste 16).

Ook werden er twee perfecte legs gegooid. Gabriel Clemens deed het in de beslissende leg tegen Ross Smith in de laatste 32. Scott Waites deed het in de eerste ronde tegen Daryl Gurney, maar wist de partij niet te winnen!

Uiteindelijk bleven Ryan Searle en Chris Dobey over in de finale. Searle bereikte de finale na overwinningen op Gary Blades (6-4), Chas Barstow (6-5), Jamie Hughes (6-4), Dirk van Duijvenbode (6-2), Gabriel Clemens (6-5) en Dave Chisnall (6-5). Dobey was te sterk voor Maik Kuivenhoven (6-2), Gavin Carlin (6-4), Darren Webster (6-2), Bradley Brooks (6-1), Jose de Sousa (6-2) en Rob Cross (7-4). In de halve finale noteerde Dobey een gemiddelde van 112, terwijl Cross eindigde op een gemiddelde van 113!

Finale

Ryan Searle mocht de finale beginnen, maar begon erg zwak waardoor Chris Dobey in 17 darts meteen brak. In de tweede leg kreeg Searle meteen kansen om terug te breaken, maar werden gemist. Hierdoor verzilverde Dobey de break voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de vijfde leg gooide Dobey een 14-darter voor de tweede break, maar wist hem deze keer niet te verzilveren. Searle brak met een 78-finish terug en kwam met een 11-darter op 4-3. Dobey wist daarna ook zijn eigen leg te houden. In de negende leg produceerde ‘Hollywood’ een knappe 121-finish en zorgde daarmee voor de break en een 6-3 voorsprong. Toch wist de Engelsman de break niet te verzilveren, Searle brak terug met bijna een 9-darter! Searle miste dubbel 12, maar wist in 11 darts terug te komen tot 6-4. Vervolgens kreeg Searle het niet meer voor elkaar om zijn landgenoot te breaken, waardoor Dobey met een 8-6 overwinning zijn tweede PDC-titel uit zijn carrière pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Dobey: 97,85 / 53%
Ryan Searle: 98,53 / 38%

Nederlanders

De Nederlandse deelnemers kenden een redelijke start aan Super Series 8. Vier Nederlanders wisten de laatste 16 te bereiken, alleen Michael van Gerwen wist nog één ronde verder te komen waar Dave Chisnall met 6-2 te sterk was. Dirk van Duijvenbode, Kevin Doets en Danny Noppert verloren bij de laatste 16. Doets doet hiermee goede zaken voor het WK, hij staats slechts 500 pond achter op een WK-plek.

Uitslagen

Kwartfinales
Ryan Searle 6-5 Gabriel Clemens
Dave Chisnall 6-2 Michael van Gerwen
Chris Dobey 6-2 Jose de Sousa
Rob Cross 6-1 Alan Soutar

Halve finales
Ryan Searle 7-4 Dave Chisnall
Chris Dobey 7-4 Rob Cross

Finale
Chris Dobey 8-6 Ryan Searle

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *