Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Chris Dobey wint op PDC Home Tour, Meulenkamp runner-up

Ron Meulenkamp trad vanavond als zevende Nederlander aan in de PDC Home Tour. Hij werd vergezeld door een internationaal gezelschap: Engelsman Chris Dobey, Ier Ciaran Teehan en Hongkonger Kai Fan Leung.

Chris Dobey won de afgelopen weken al een aantal online toernooien en mocht daardoor ook als favoriet worden gezien vanavond. In zijn eerste wedstrijd trof hij een nieuwkomer in de PDC, Ciaran Teehan. De jonge Ier starte redelijk, maar nadat Dobey een break pakte in leg vier was het toch snel klaar. De Engelsman won met 5-2. Ron Meulenkamp opende zijn avond met een speciale wedstrijd. Bij Kai Fan Leung, zijn tegenstander, was het namelijk 3 uur ‘s nachts op het moment van spelen. Dit leek ook invloed te hebben op ‘Fat Beauty’, hij stond namelijk lang 20 punten onder het gemiddelde van Meulenkamp te spelen. Toch bleef hij steeds weer zijn legs houden, waarna hij in de beslissende leg zelfs drie pijlen op dubbel 18 kreeg voor de overwinning. Hij miste ze alle drie, waardoor Meulenkamp alsnog won.

Een wedstrijd later ging Leung er wel hard af. Tegen Teehan kwam hij nog 1-0 voor, maar de vijf legs daarna waren voor de Ier. In de wedstrijd tussen de twee winnaars van de eerste wedstrijden gebeurde hetzelfde. Meulenkamp werd in de eerste drie legs weggeblazen. Met een 14-darter pakte ‘The Bomb’ nog een leg, maar met behulp van onder andere een 107-finish won Dobey met 5-1.

Meulenkamp was door deze ruime nederlaag al kansloos voor de dagwinst. Zijn tegenstander in zijn derde wedstrijd echter nog niet. Teehan moest minstens 5-3 winnen en hopen op een wonder in de laatste wedstrijd. Dit zat er echter al snel niet meer in. Meulenkamp racede naar een 3-0 voorsprong met een gemiddelde van 113. Hij zakte daarna wat in, maar uiteindelijk won de Nederlander ruim, 5-1, met een gemiddelde van 100,93. Chris Dobey was hierdoor, met nog een wedstrijd te gaan, zeker van de dagwinst. Dat betekende niet dat hij de laatste wedstrijd maar liet lopen. Hij noteerde hierin zelfs zijn hoogste gemiddelde van de avond, 101.65. Toch was dat niet genoeg voor de overwinning. Kai Fan Leung won, om 5 uur ‘s nachts lokale tijd, met 5-4 en een gemiddelde van 96.97 plus een 170-finish.

Chris Dobey 5-2 Ciaran Teehan
Ron Meulenkamp 5-4 Kai Fan Leung
Ciaran Teehan 5-1 Kai Fan Leung
Chris Dobey 5-1 Ron Meulenkamp
Ron Meulenkamp 5-1 Ciaran Teehan
Kai Fan Leung 5-4 Chris Dobey

Bekijk hieronder de eindstand.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *