Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Chris Landman na ruime achterstand naar kwartfinales BDO WK

Afgelopen middag werd er een begin gemaakt aan de laatste 16 bij de heren. Zo nam Chris Landman het in de laatste partij van de middag op tegen Ben Hazel. Lees hier meer. 

Ben Hazel mocht de partij beginnen en deed dit met een 16-darter om zijn eigen leg te houden. Met een 17-darter kwam Landman langszij. Met een knappe 92-finish hield Hazel wederom zijn eigen leg, maar zag Landman met een 15-darter op gelijke hoogte komen. De eerste set werd gewonnen door Hazel met een 180’er en een 14-darter.

Ook in de tweede set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste beide heren dubbels, maar plaatste Hazel de break via dubbel 1. Landman maakte de break meteen ongedaan met een 15-darter en hield zijn eigen leg via dubbel voor 1-1 in sets.

Na de pauze begon Hazel goed aan zijn eigen set met een 64-finish. Met een 15-darter kwam Landman langszij. Met een belangrijke 62-finish plaatste ‘The Country Man’ de break, maar wist de set niet te pakken. In de vierde leg miste beide heren dubbels, maar gooide Hazel dubbel 5 voor de rebreak. In de vijfde leg miste Landman wederom setdarts, via dubbel 9 kwam Hazel 2-1 voor in sets.

Hazel begon goed aan de set van de Nederlander, want met een 81-finish in 11 darts brak de Engelsman gelijk. Met een 19-darter werd de break verzilverd. Met een 17-darter hield Landman zijn eigen leg voor 2-1. In de vierde leg begon Landman met 180 en 140 maar miste weer veel dubbels, waardoor Hazel er met de set ervandoor ging; 3-1 in sets.

In de vijfde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg gooide Landman een 14-darter voor de break. Met een 49-finish in zijn eigen leg pakte Landman de set af van ‘Mr Ben’ voor 3-2. Vervolgens gooide Landman een ijzersterke eigen set. Zo won hij 3 legs op een rij in 13,14 en 20 darts voor een 3-3 tussenstand in sets.

Na de pauze werd er begonnen aan de beslissende set. In de eerste leg miste Hazel 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 16-darter plaatste de darter uit Wapenveld meteen de break. In de tweede leg miste Landman meer dan 6 dubbels voor 2-0, via tops brak Hazel meteen terug en hield zijn eigen leg in 16 darts. Met een 55-finish zorgde Landman ervoor dat er een verlenging moest komen. In die verlenging gingen de vijfde en zesde leg met de darts mee. In de zevende leg gooide Landman dubbel 9 voor de break. Met een 17-darter hield Landman zijn eigen leg en pakte alsnog de 4-3 overwinning in sets!

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *