Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Chris Landman verrast en schakelt nummer 4 geplaatste Parletti uit

Chris Landman heeft zaterdagmiddag voor een daverende verrassing gezorgd door de nummer 4 geplaatste Dave Parletti uit te schakelen. Lees hier meer

De wedstrijd begon met twee breaks, Landman brak de Engelsman met een 14-darter maar zag Parletti een leg later 91 uit gooien voor de rebreak. Vervolgens hield Parletti zijn eigen leg met een 80-finish, Landman kwam langszij met een prachtige 170-finish! In de beslissende set misten beide heren setdarts, maar wist Landman de eerste set in 17 darts te houden.

Landman begon ook goed aan de tweede set door de eerste 2 legs te pakken in 14 en 15 darts. In de derde leg miste Parletti 7 darts op de dubbel voor de rebreak, met een 25-darter kwam de Nederlander op een 2-0 voorsprong in sets.

Na de pauze plaatste Landman gelijk nog een break met een 14-darter. Met een 48-finish verzilverde hij de break en kwam zo op matchpoint. Met een knappe 91-finish hield Parletti zijn eigen leg. Met een 16-darter brak de Engelsman terug naar 2-2. In de beslissende set miste Landman een matchdart op een 80-finish, via dubbel 1 hield Parletti zijn eigen set.

Landman begon goed aan zijn vierde set, met een 116-finish hield de Nederlander zijn eigen leg. Met een 76-finish plaatste ‘Rooie’ de break en kwam wederom op matchpoint. In de derde leg verrekende Landman zich. Hij stond op 65, gooide een single 20 en een single 9 op dubbel 13 over te houden, hij gooide echter dubbel 8. Parletti profiteerde en brak terug naar 2-1. De break werd verzilverd met een 84-finish. In de beslissende leg van deze set miste Landman wederom 1 matchdart op een 80-finish. Met een 16-darter gingen de heren pauzeren met een 2-2 tussenstand.

Na de pauze wist Landman gelijk te breaken met een 17-darter, maar verzilverde de break niet. Met een 18-darter brak Parletti terug en hield in 20 darts zijn eigen leg. Met een 17-darter dwong de darter uit Wapenveld een verlenging af. Die verlenging ging de Nederlander goed af, want doordat Parletti 2 darts op de dubbel miste strafte Landman het af via dubbel 15 voor de break. In de zesde leg miste ‘The Architect’ een 115-finish, via dubbel 8 wist Landman de partij alsnog binnen te slepen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Chris Landman: 84,10 / 40%
Dave Parletti: 83,69 / 24,39%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *