Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Chris Landman wint in Leeuwarden en debuteert op WK

Afgelopen zaterdagmiddag werd in Leeuwarden het West-Europese kwalificatietoernooi gespeeld. De winnaar zou zich kwalificeren voor het aankomende PDC WK van 2022. Na een lange dag heeft Chris Landman zich kunnen plaatsen. In de finale werd Mats Gies verslagen. Lees hier meer.

In totaal begonnen 97 spelers aan het kwalificatietoernooi in het WTC Westcord Hotel in Leeuwarden, waaronder 6 tourkaarthouders. Voor Geert Nentjes, Jeffrey de Zwaan en Berry van Peer was het snel kaar, ze verloren alle drie in hun eerste wedstrijd. Nentjes verloor met 6-2 van Kenny Neyens, terwijl Wouter Vaes met 6-4 De Zwaan uitschakelde. Van Peer moest zich erkennen in Dennie Olde Kalter, die met 6-4 won. Niels Zonneveld was al dichtbij een WK plek via de Development Tour en de Pro Tour, maar kwalificeerde zich nog niet. Ook in Leeuwarden kreeg de Uitgeester het niet voor elkaar, Chris Landman versloeg hem in een beslissende leg.

Geert de Vos, Chris Landman, Maikel Verberk, Danny van Trijp en Jelle Klaasen kenden wel een goede dag. Geert de Vos bereikte de kwartfinales waar hij werd verslagen door Chris Landman. Naast Landman wisten ook Jelle Klaasen, Danny van Trijp en Mats Gies de halve finales te behalen. Klaasen was o.a. te sterk voor Richard Veenstra en Dennie Olde Kalter. Van Trijp versloeg onderweg Mario Vandenbogaerde, terwijl Mats Gies spelers als Ronny Huybrechts, Rick Hofstra en Maikel Verberk uitschakelden.

In de halve finales gooide Klaasen zijn slechtste partij van de dag, met een gemiddelde van nog niet 74 werd ‘The Cobra’ met 6-0 verslagen door Chris Landman. Hij mocht het in de finale opnemen tegen de Fries, Mats Gies. Hij versloeg Danny van Trijp met 6-3 in de halve finales.

In de finale begon Mats Gies erg matig, waar Chris Landman optimaal van profiteerde. Landman won de eerste drie legs van de partij. In de vierde leg wist Gies zijn eigen leg wel te houden, waardoor hij terug kwam tot 3-1. Een leg later kreeg de Fries een kans om de rebreak, maar een 102-finish werd nipt gemist. Landman gooide dubbel 10 en kwam 4-1 voor. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, waardoor ‘The Countryman’ op matchpoint kwam; 5-2. In leg 8 miste Gies een 76-finish op tops om in de wedstrijd te blijven, met een 17-darter verzekerde Landman zich voor het eerst voor het PDC WK!

Uitslagen

Laatste 16
Maikel Verberk 6-4 Mike van Duivenbode
Mats Gies 6-5 Rick Hofstra
Nick Crouwel 6-4 Theo de Jong
Danny van Trijp 6-4 Frans van der Weit
Chris Landman 6-0 Christian Kist
Geert de Vos 6-0 Arjan Konterman
Philip van Gasse 6-4 Jurjen van der Velde
Jelle Klaasen 6-2 Dennie Olde Kalter

Kwartfinales
Mats Gies 6-1 Maikel Verberk
Danny van Trijp 6-1 Nick Crouwel
Chris Landman 6-4 Geert de Vos
Jelle Klaasen 6-2 Philip van Gasse

Halve finales
Mats Gies 6-3 Danny van Trijp
Chris Landman 6-0 Jelle Klaasen

Finale
Chris Landman 6-2 Mats Gies

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *