Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Mason

Chris Mason over loting van World Seniors Masters: ‘Ik ben er niet echt blij mee’

Tijdens het Dutch Darts Championship, anderhalf week geleden, ging Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld in gesprek met dartscommentator en seniors-speler Chris Mason. Er werd onder meer gesproken over zijn ervaringen in de MODUS Super Series en het WK voor senioren en wanneer de Engelsman weer in actie gaat komen. Lees hier meer.

Chris Mason kwam de afgelopen maanden steeds meer in actie. Zo won hij een week in de MODUS Super Series en was hij te zien in Champions Week van Series 1. Daarnaast ontving de Engelsman een uitnodiging voor het WK van senioren en zal hij in juni zijn debuut maken in de World Seniors Masters.

WK voor senioren

In februari van dit jaar vond de tweede editie plaats van het World Seniors Championship, waarbij Robert Thornton opnieuw als winnaar uit de bus kwam. Tijdens dit WK maakte Chris Mason zijn debuut en nam het op tegen de ervaren Terry Jenkins. Uiteindelijk moest hij met 3-2 in sets zich meerdere erkennen in zijn landgenoot.

Mason biechtte tegen Darts Actueel op dat hij minder had getraind dan hij uiteindelijk wou: “Ik had veel tijd gestoken in mijn trainingen, maar enkele weken voor het World Seniors Championship werden er door ITV een aantal nieuwe toernooien geïntroduceerd. Hierdoor heb ik minder kunnen trainen dan ik had gewild.”

Tegen Terry (Jenkins red.) heb ik eigenlijk nooit mijn niveau kunnen halen en hij speelde erg goed met zes 180’ers en bijna een gemiddelde van 90. Elke keer dat ik een beetje op gang kwam, was er weer een pauze waardoor ik er weer helemaal opnieuw moest komen. Het was uiteindelijk erg vermakelijk, maar had natuurlijk liever willen winnen.”

Mason terug in actie

Eind juni (24 en 25 juni) vindt de World Seniors Masters plaats in Yeovil. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en het is bekend geworden dat Mason bij zijn debuut het gaan opnemen tegen Trina Gulliver, een tienvoudig wereldkampioen bij de dames. Mason zijn reactie over de loting: “Om eerlijk te zijn ben ik niet echt blij met de loting, maar het is zoals het is. Het is een eer om te worden uitgenodigd om te spelen. Het voelt alsof ik 20 jaar terugga in de tijd, terug naar toen ik met al mijn vrienden speelde. Het is echter wel zo dat ik het druk heb met mijn werk in de media en daardoor weinig tijd heb om te trainen. Ik moet mijn tijd dus goed plannen, hard werken en hopelijk zal dat beloond worden.”

‘Mace the Ace’ zal ter voorbereiding op de World Seniors Masters de twee weken ervoor deelnemen aan de World Seniors Events om wedstrijdritme op te doen. Daarnaast zal Mason binnenkort weer in actie komen tijdens MODUS Super Series 4, zo vertelde hij aan Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld.

“Ik ga spelen in MODUS Super Series 4, maar dan in één van de laatste weken. Ik ga namelijk de World Seniors Events in Newbury spelen, dat is twee weken voor de World Seniors Masters. Dit zal ik gebruiken als training en voorbereiding. Ik wil deze vorm van training voortzetten richting de Super Series.”

Bekijk het complete interview met Chris Mason hieronder terug.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (WSDT)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Chris Mason over loting van World Seniors Masters: ‘Ik ben er niet echt blij mee’