Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Chris Mason

Chris Mason over Super Series: ‘We hopen op Aziatische spelers en een Women’s Week’

Tijdens het Dutch Darts Championship, anderhalf week geleden, ging Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld in gesprek met dartscommentator en seniors-speler Chris Mason. Er werd onder meer gesproken over de toekomst en mogelijkheden van de MODUS Super Series. Lees hier meer.

De populariteit van de MODUS Super Series groeit onder amateurdarters. Deelnemers van over de hele wereld zijn bereid om te strijden voor de wekelijkse titels en nog belangrijker, een plek in de Champions Week, waar de hoofdprijs 20.000 pond bedraagt. De organisatie achter de MODUS Super Series heeft plannen om in de nabije toekomst nog verder uit te breiden.

ADC Europe

Enkele weken geleden werd de ADC Europe gelanceerd. Deze bond zal voor de komende series telkens twee spelers afvaardigen om deel te nemen aan de MODUS Super Series. Voor Series 4 en 5 zullen deze spelers op basis van uitnodigingen worden geselecteerd, maar vanaf Series 6 zijn er plannen om kwalificatietoernooien te organiseren.

Chris Mason, commentator bij de wedstrijden van de Super Series, is erg positief over de samenwerking met de ADC Europe. Op deze manier kunnen amateurdarters uit Europa zich nog beter ontwikkelen, naast de mogelijkheden die ze al hebben.

“Dat is geweldig nieuws, ik wist eerlijk gezegd niet dat dat zou gebeuren. Ik weet wel dat Michael (van Gerwen red.) en Vincent (van der Voort red.) onder andere zijn bij de organisatie. Er zijn slechts 128 PDC-tourkaarthouders, terwijl er duizenden dartspelers over de hele wereld zijn in verschillende fases in hun carrière. Met de versoepelingen van de reisbeperkingen tijdens de coronapandemie, konden we steeds meer spelers uitnodigen voor de Super Series en nu willen we het nog meer gaan uitbreiden. Op deze manier, met behulp van de ADC Europe, kunnen we nieuwe sterren in bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Polen of waar dan ook ontdekken en hen een platform bieden om zich te ontwikkelen.”

Nieuwe spelers in Super Series

Verschillende spelers uit diverse landen hebben al deelgenomen aan de Modus Super Series, maar één werelddeel ontbreekt nog: Azië. Voor fans van Aziatisch darten is er echter goed nieuws. Mason verklapte tegenover Darts Actueel: “We hebben grote namen gepland om deel te nemen aan de Super Series. We hopen enkele Aziatische spelers over te kunnen laten vliegen en laten meedoen.”

De afgelopen maanden is er ook discussie ontstaan over het toelaten van PDC-tourkaarthouders die tussen plaats 65 en 128 staan op de wereldranglijst tot de MODUS Super Series. Spelers zonder tourkaart kunnen namelijk deelnemen aan meer toernooien om in een goed wedstrijdritme te blijven. Dit is niet het geval voor tourkaarthouders, die soms wekenlang zonder toernooien kunnen zitten. Het is daarom de vraag of het hebben van een tourkaart wel echt een voordeel is.

Mason heeft het hier ook een duidelijke mening over: “Ik heb de PDC al meerdere malen gevraagd of spelers die tussen plaats 65 en 128 op de wereldranglijst staan, mogen deelnemen aan de Super Series. Ik snap dat ze hun eigen merk moeten beschermen, maar als ze willen om hun spelers te laten groeien dan moet ze hen voorbereiden voor deze mogelijkheden. Momenteel is het antwoord een duidelijke ‘nee’. Je krijgt zo wel de situatie, als je geen tourkaart hebt dan kun je wel WDF, ADC, Super Series, Challenge Tour en zelfs Pro Tours gooien. Als ze die vraag stellen, misschien is er dan een reden om te veranderen. Wij willen dat spelers buiten de elite klaar worden gestoomd om op het hoogste niveau te spelen.”

Women’s Week

In de eerste drie series van de MODUS Super Series kregen drie dames, Lisa Ashton, Fallon Sherrock en Trina Gulliver, de kans om een weektitel te winnen en een plekje te bemachtigen in Champions Week. Tot zover lukte dat nog niet.

De kans is groot dat aan het einde van het jaar een dame zich zal kwalificeren voor Champions Week van Series 6. Chris Mason liet tegen Mike Hooiveld weten dat ze bezig zijn met het plannen een complete week voor de dames. “We hopen om een complete week voor dames te doen, dus met de top 12 dames in het damesdarten. De winnaar van de gehele week kwalificeert zich dan ook voor Champions Week”, aldus Mason.

“Het is zeker een plan, momenteel zijn we vooral bezig met de logistiek. We overwegen om het te plannen rond de datum van Lakeside, dus mogelijk in de week voor of na het WDF WK. De eerste optie zou een goede voorbereiding zijn voor de dames op weg naar hun eigen wereldkampioenschap.”

Het is nog niet duidelijk hoe de top 12 dames zullen worden gekozen. Het is mogelijk dat uitnodigingen worden verstrekt aan de top van de WDF- en Women’s Series rakings, maar de ADC (UK, Europa en Oceanië) zou ook verschillende kwalificatietoernooien kunnen organiseren.

Bekijk het complete interview met Chris Mason hieronder terug.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (WSDT)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Chris Mason over Super Series: ‘We hopen op Aziatische spelers en een Women’s Week’