Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Christian Kist

Christian Kist geeft voorsprong uit handen: verliest bij Euro Tour-rentree

Christian Kist heeft in de eerste ronde van de European Darts Grand Prix (Euro Tour 9) de winst uit handen gegeven. De Nederlander kwam op een 5-4 voorsprong, maar verloor alsnog van de jonge Duitser Pascal Rupprecht: 6-5.

Kist is na lange tijd afwezigheid weer terug te vinden op de Euro Tour. De voormalig BDO-wereldkampioen speelde zijn laatste ET-wedstrijd in 2018. Recent kwalificeerde hij zich door het kwalificatietoernooi voor non-Tourkaarthouders te winnen.

Kist op voorsprong
Rupprecht begon nog wat zenuwachtig, wat Kist de kans bood om via dubbel 10 te breaken (0-1). De Duitser kon er daarentegen ook wat van. Met een 15-darter maakte hij 1-1.

De twee gingen gelijk op. Kist gaf Rupprecht genoeg kansen op de dubbels in zijn eigen leg, maar prikte belangrijke finishes raak (3-3). De missers van de talentvolle Duitser bleken gelukkig te brengen voor de Nederlander. Kist kwam op een 4-5 voorsprong via tops.

Sleutelmoment
Met een oerbelangrijke 61-finish gooide Rupprecht er toch nog een last leg decider uit (5-5). Op jacht naar zijn eerste overwinning op de Euro Tour. De zenuwen leken Kist toch te pakken, want in de laatste leg was het niet veel meer. Rupprecht won via dubbel 18 met 6-5.

Andere Nederlanders
Eerder won Gian van Veen de openingswedstrijd van Jermaine Wattime (6-5). Later op de vrijdag komen Martijn Kleermaker en Raymond van Barneveld in actie. Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert starten zaterdag in de tweede ronde.

Gemiddeldes
Christian Kist: 86.56
Pascal Rupprecht: 92.11

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Christian Kist geeft voorsprong uit handen: verliest bij Euro Tour-rentree