Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton de meest overtuigende, Wade, Price en Cullen ook door

De premier league is neergestreken in Manchester voor de tiende speelronde. In deze ronde maakte Clayton en Van Gerwen er een spektakel van. Ook Cullen, Wade en Price wisten te winnen. Lees hier alles over deze wedstrijden.

Peter Wright vs Gerwyn Price

Voorafgaand aan de openingswedstrijd leek dit een partij om de vingers bij af te likken: de nummer één van de wereld tegen de nummer twee. Gerwyn Price, afgezakt naar de tweede plek, heeft in de Premier League de punten hard nodig. Hij begon als de nummer zes aan de tiende avond. De Welshman, die een nieuw opkomstnummer had (Katy Perry – Roar), zag Wright de eerste leg pakken, maar nam daarna zelf het initiatief. Hij vond twee breaks (één daarvan kreeg hij door gemiste dubbels van Wright cadeau), waardoor hij op een 4-2 voorsprong kwam. Wright wist met een 15-darter terug te breken en op 4-4 te komen, maar toch ging ‘The Iceman’ deze partij winnen. Met legs in 12 en 14 pijlen deed hij Wright de das om.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 97.01 / 42.9%
Peter Wright: 93.98 / 30.8%

Gary Anderson vs James Wade

Op één dagzege na kent Gary Anderson een zeer teleurstellende Premier League. De Schot bevond zich aan het begin van de avond op de laatste plaats: een overwinning op James Wade was dus wel gewenst. Beide mannen begonnen met 14-darters, waarna Wade met legs in 11 en 14 pijlen een gat sloeg. Anderson deed nog wat terug, maar al snel werd duidelijk dat ‘The Flying Scotsman’ wederom met lege handen naar huis zou gaan. Wade strafte een missertje meteen af, waarna hij ook zijn eigen legs eenvoudig hield.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
James Wade: 100.1 / 54.5%
Gary Anderson: 94.07 / 50%

Michael van Gerwen vs Jonny Clayton

Michael van Gerwen tegen Jonny Clayton werd een fantastische partij. Michael van Gerwen begon scorend minder en hierdoor werd hij er ook gelijk uitgescoord door Clayton. Clayton brak de eerste leg gelijk en verzilverde de break met een 110 finish. Ook in de derde en vierde leg was Clayton scorend veel beter, maar Van Gerwen wist zich in deze legs te redden met een 152 finish en een 131 finish. Vervolgens leek de wedstrijd in handen van Van Gerwen. Hij kwam 3-2 voor en kreeg ook drie pijlen voor 4-2. Deze pijlen mistte hij en dat kostte Van Gerwen de wedstrijd ook. Beiden heren hielden vervolgens de zijn eigen legs en zo werd het 5-5, Van Gerwen hield de zevende leg nog met een 12-darter. In de last-leg decider wist Clayton een 12-darter te gooien met een 71-finish. Clayton won de wedstrijd met een gemiddelde van 109.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 109.1 / 66.7%
Michael van Gerwen: 105.14 / 38.5%

Joe Cullen vs Michael Smith

In de laatste kwartfinale was Joe Cullen een stuk scherper dan Michael Smith. Joe Cullen begon scorend sterker. Gooide de dubbels beter en wist zo snel een groot gat te slaan. Hij hield zijn eigen leg keurig en strafte in de tweede leg gelijk een gemiste dubbel van Smith af. Ook in de derde leg mistte Smith twee dubbels om terug te breken, en dus kwam Cullen 3-0 voor. Het werd nog erger voor Smith, in de vierde leg was een 14-darter Smith te machtig en in de vijfde leg mistte Smith zeven dubbels. Een 5-0 achterstand kwam Smith niet meer te boven. Smith mocht nog wel twee legs pakken waarvan een een 11-darter was, maar hij kwam niet meer verder dan 6-2. Cullen gooide een keurige partij en is door naar de halve finales.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 94.38 / 66.7%
Michael Smith: 89.65 / 14.3%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *