Clayton en Aspinall laatste finalisten van PDC Home Tour

Afgelopen avond werd de tweede halve finale groep van de PDC Home Tour gespeeld. Voormalig wereldkampioen Rob Cross, voormalig UK Open-kampioen Nathan Aspinall, Joe Cullen en Jonny Clayton kwamen in actie. Lees hier meer.

De afgelopen weken werden de eerste en tweede ronde van de PDC Home Tour afgewerkt. Woensdagavond en donderdagavond stonden de halve finale groepen op het programma. De finale zal vrijdagavond 5 juni op het programma staan.

Dit werd een erg spannende poule, want nadat alle spelers twee wedstrijden hadden gespeeld kon iedereen nog door naar de halve finales. De avond begon met een 6-4 overwinning voor Joe Cullen op Rob Cross. In de tweede partij wist Nathan Aspinall met 6-5 te winnen van Jonny Clayton, Aspinall gooide een 121-finish in 12 darts in de laatste leg. Aspinall eindigde op een gemiddelde van 106,7, Clayton op 100,2.

Clayton wist zich goed te herpakken, want in de derde partij wist hij Joe Cullen met 6-5 te verslaan. In de vierde partij wist Rob Cross met finishes van 57,76 en 80 met 6-5 te winnen van Nathan Aspinall, ook noteerde de wereldkampioen van 2018 een gemiddelde van 107,5! Dit betekende dat alle 4 spelers één wedstrijd hadden gewonnen en één wedstrijd hadden verloren.

In de vijfde partij moest er weer een beslissende leg komen, dit keer tussen Nathan Aspinall en Joe Cullen. ‘The Asp’ wist weer op het goede moment te pieken, want met een 14-darter in de beslissende leg verzilverde hij zich voor de finale.

Het laatste ticket voor de finale ging tussen Rob Cross en Jonny Clayton. ‘Voltage’ wist het niveau van zijn eerdere wedstrijd niet herhalen en ging daardoor ruim onderuit tegen Clayton, die met een 6-1 overwinning zich voor de finale plaatste.

Bekijk hieronder de uitslagen en de eindstand terug.

Joe Cullen 6-4 Rob Cross
Nathan Aspinall 6-5 Jonny Clayton
Jonny Clayton 6-5 Joe Cullen
Rob Cross 6-5 Nathan Aspinall
Nathan Aspinall 6-5 Joe Cullen
Jonny Clayton 6-1 Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)