Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Clayton en O’Connor verrassen, Wade wint zakelijk

Zaterdagmiddag stonden de eerste tweede ronde partijen van het European Championship op het programma. Naast de partij tussen Kleermaker en Petersen waren er nog drie andere topwedstrijden. Lees hier meer.

O’Connor profiteert van slechte start Hughes

In de eerste wedstrijd van de middagsessie namen William O’Connor en Jamie Hughes het tegen elkaar op. Jamie Hughes begon matig aan de partij, hij had moeite om de trippels te vinden en als hij kansen kreeg op de dubbels, wist hij deze ook niet te vinden. Hier wist William O’Connor van te profiteren, zonder zelf bijzonder te gooien reeg hij in de eerste sessie de legs aaneen en hij wist zo makkelijk weg te lopen. O’Connor wist maar een leg binnen 15 darts uit te gooien, maar leidde na de eerste sessie toch met 5-0.

De tweede sessie begon Hughes weer met moeite op de dubbel. Omdat O’Connor scorend niet meekwam, wist Hughes zijn 11e dubbel van de partij wel te benutten om op het scorebord te komen. Ook wist hij de tweede eigen leg van deze sessie te houden. Dit gaf Hughes niet de kracht om terug komen in de partij. O’Connor was stabieler in zijn scores en raakte de dubbels ook steeds beter. Hij wist zijn twee eigen legs zo te houden en hij kon in de laatste leg van deze sessie ook weer breaken. Zo won O’Connor ook de tweede sessie en hij stond zo 8-2 voor.

De derde sessie startte wel goed voor Hughes, hij wist in de eerste leg gelijk te breaken met een 122-finish. O’Connor was niet onder de indruk, terwijl Hughes na 12 darts op 40 stond, wist O’Connor 138 uit te gooien voor 9-3. William O’Connor besloot de wedstrijd ook nog met een 100 finish.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
William O’Connor: 95.19 / 50%
Jamie Hughes: 84.05 / 16.67%

Sterk finishende Clayton verrast De Sousa

Met een 9-darter was hij de held van de openingsavond: José de Sousa. Door zijn indrukwekkende spel van de afgelopen weken was hij ook tegen Jonny Clayton de favoriet, maar Clayton liet al vaker zien dat hij bij toernooien van drie á vier dagen meedoet om de prijzen.

Nadat beide mannen hun eigen leg hielden, noteerde De Sousa meteen een 11-darter. Clayton reageerde sterk, en met legs in 13 en 15 (een break) kwam hij op 3-2 na de eerste sessie. De Sousa kreeg na de pauze meteen een kans om de stand weer recht te trekken, maar één pijl op tops ging mis. Clayton stond uitstekend te finishen en sloeg toe. Met een 121-finish voor een 12-darter sloot De Sousa weer aan, maar Clayton bleef ontzettend goed spelen. Legs van 13 en 14 pijlen volgden voor de Welshman, die de laatste leg voor de tweede onderbreking nog wel moest afstaan aan De Sousa.

Een 137-finish voor weer een 12-darter moest het begin van de comeback voor de Portugees zijn, maar Clayton counterde dit meteen met een 13-darter. Beide mannen bleven nu steeds hun eigen legs houden, waardoor de stand op 8-6 voor Clayton kwam. Voor het eerst in de wedstrijd begon De Sousa daarna ook fouten te maken. In zijn eigen leg miste hij vijf pijlen op de dubbels, waardoor Clayton op een leg van de winst kwam. De Sousa miste daarna nog vier pijlen om in de wedstrijd te blijven, waardoor Clayton het af kon maken met zijn eerste matchdart. ‘The Ferret’ was maar liefst 10 uit 17 op de dubbels, een erg sterke prestatie.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
José de Sousa: 98.75 / 31.58%
Jonny Clayton: 98.49 / 58.82%

Slechte dubbels Aspinall kosten hem zege tegen Wade

In drie van de vier Euro Tours dit jaar speelden Nathan Aspinall en James Wade tegen elkaar: Aspinall won 2 keer, Wade 1. Wade was afgelopen week het sterkste en lijkt weer in goede vorm. Hij brak in deze wedstrijd meteen, en met een mooie 161-finish hield hij ook zijn eigen leg. Aspinall herstelde dit meteen door legs in 13 en 14 pijlen te gooien. Toch was het Wade die met een voorsprong de pauze in ging: Aspinall miste twee pijlen op dubbel 15 voor een 12-darter, waarna Wade wel zijn dubbel gooide voor een leg in dat aantal pijlen.

In de tweede sessie bleef Aspinall maar achter Wade aanlopen. Twee keer kreeg hij de kans om terug te breken, maar vanaf 130 en 120 miste hij twee keer één pijl op de dubbel. Hij hield wel zijn eigen legs, maar doordat Wade dit dus ook deed kwam de stand op 6-4.

Leg vijf van deze wedstrijd bleek beslissend te zijn. Aspinall bleef maar kansen missen in de legs van Wade, waardoor de legs steeds werden gewonnen door degene die begon. Vooral leg 12 was pijnlijk: Aspinall miste hierin vijf darts om terug te breken. Een typische James Wade wedstrijd dus. De Engelsman stond verzorgd te gooien op de dubbels en kon scorend ook redelijk gemakkelijk bij blijven. Morgen wacht William O’Connor voor ‘The Machine’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 96.67 / 29.63%
James Wade: 96.85 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *