Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton en Smith naar finale in Newcastle

Jonny Clayton en Michael Smith strijden in Newcastle om de laatste dagtitel in de Premier League van dit jaar. Cullen en Price werden eenvoudig aan de kant gezet.

De belangrijkste wedstrijd van de avond was al gespeeld, maar toch was er ook nog een titel, en dus 10.000 pond, te verdienen. Joe Cullen kon met een overwinning op Jonny Clayton ook nog naar plek drie, maar bij hem was het beste er ook wel af na zijn belangrijke zege op Wright. Hij kreeg meteen een 120-finish tegen van Clayton, waarna hij terugsloeg met een 13-darter. Een knappe 127-finish bracht hem zelfs op voorsprong, waarna zelfs nog een 13-darter volgde. Vanaf hier ging het echter snel bergafwaarts. Hij kon de energie van zijn eerste wedstrijd niet nog een keer vinden, terwijl Clayton dit wel kon. Met legs in 15, 15 en 13 draaide de Welshman de wedstrijd compleet om: Cullen kwam in geen enkele leg in de buurt. Met een 17-darter deed hij daarna nog wel wat terug, maar verder kwam ‘The Rockstart’ niet. Met legs in 21 en 14 maakte ‘The Ferret’ het af: de nummer één van deze Premier League schopte het zo tot nog maar weer eens een finale.

Michael Smith en Gerwyn Price speelden in de laatste wedstrijd alleen nog maar op plekwinst: de Play-Offs zaten er voor vanavond al niet meer in. Price leek er ook niet al te veel zin meer in te hebben. Hij begon nog met een knappe 78-finish, maar daarna zag hij Smith het initiatief pakken. Met een 20-darter zorgde de Welshman nog wel weer voor een 2-2 stand, maar daarna zag hij ‘Bully Boy’ snel weglopen. Met legs in 16, 17 en 16 pijlen liep Smith weg naar een 5-2 voorsprong. Price deed nog wat terug met een 11-darter, maar daarna eindigde zijn Premier League. Een 15-darter van Smith was genoeg.

Finale
Jonny Clayton vs Michael Smith

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *