Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Clayton geen moeite met Ratajski, Unterbuchner stunt tegen Wade

Vanavond worden de laatste 4 tweede ronde partijen gespeeld van de Grand Slam of Darts. In de eerste partij kwam Jonny Clayton in actie tegen Krzysztof Ratajski, terwijl James Wade het in de tweede partij op nam tegen Michael Unterbuchner. Lees hier meer over de eerste twee partijen van de avond.

De eerste partij van de avond ging dus tussen Jonny Clayton en Krzysztof Ratajski. Clayton begon erg goed aan de partij, hij pakte de eerste 3 legs met finishes van 61,100 en 81. Met een 55-finish hield Ratajski ook zijn eigen leg en maakte er 3-1 van. Met een 18-darter van Clayton gingen de heren pauzeren met een 4-1 tussenstand. Na de pauze wist Clayton met een 14-darter meteen te breaken en hield zijn eigen leg met een 52-finish voor een 6-1 voorsprong. Clayton miste in leg 8 2 darts op de dubbel, Ratajski hield met een 72-finish met veel pijn en moeite zijn eigen leg. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waardoor Clayton nog altijd leidde met 8-3. Met een 13-darter brak ‘The Ferret’ en kwam daarmee op matchpoint. Met een knappe 80-finish hield Clayton zijn eigen leg en won de partij met 10-3! Clayton noteerde daarnaast zijn hoogste TV gemiddelde ooit, 103,65!

In de tweede partij nam James Wade het op tegen Michael Unterbuchner. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. Wade miste een 114-finish op tops om zijn eigen leg te houden, met een 66-finish brak Unterbuchner naar een 2-1 voorsprong. Wade miste in de vierde leg een 148-finish op D14, via D4 hield de Duitser zijn eigen leg. In de laatste leg voor de pauze miste Wade 3 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via tops pakte Unterbuchner de tweede break in de partij. Unterbuchner miste in de eerste 2 legs na de pauze kansen om de legs te pakken, uiteindelijk pakte Wade beide legs en kwam terug tot 4-3. Met een 72-finish hield Unterbuchner zijn eigen leg en kwam weer op een voorsprong van 2 legs; 5-3. De laatste 2 legs voor de pauze ging ook met de darts mee, zo gingen de heren pauzeren met een 6-4 tussenstand. Na de pauze begon Unterbuchner erg scherp want hij pakte 3 legs op een rij, inclusief een 11-darter en een 94-finish. Wade bleef in de wedstrijd met een 14 en 17-darter en kwam terug tot 9-6. Unterbuchner hield zijn eigen leg in 18 darts en won daarmee verdiend met 10-6 van Wade!

Nu is het tijd voor de Nederlanders! Wesley Harms treft Gary Anderson, terwijl Michael van Gerwen zal af moeten rekenen met Michael Smith!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *