Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton - Belgian Darts Open 2023

Clayton in topvorm: ‘The Ferret’ pakt tweede titel van het jaar

Jonny Clayton heeft met Players Championship 12 zijn tweede titel van het jaar gegrepen. De Welshman was bij vlagen oersterk en klopte Josh Rock in de finale: 8-5.

Hoe verging de dag?

Na toch aardig wat verrassingen op de zaterdag begon de zondag een stuk rustiger. Slechts vijf geplaatste speler overleefden de eerste ronde niet, drie daarvan kwam uit Nederland. Raymond van Barneveld krijgt het richting de World Matchplay nog lastig nadat hij verloor van Scott Williams (6-4), terwijl Dirk van Duijvenbode (6-4 tegen Krzysztof Kciuk) en Danny Noppert (6-4 tegen Pascal Rupprecht) ook niet kunnen spreken over een geslaagd weekend.

Joe Cullen en Chris Dobey leken er vandaag wel zin in te hebben. ‘The Rockstar’ noteerde in de eerste twee wedstrijden gemiddeldes van boven de 109, terwijl ‘Hollywood’ in drie van zijn eerste vier wedstrijden boven de 105 uitkwam. Rob Cross was hier het slachtoffer van: ondanks een gemiddelde van 111 verloor hij met 6-4 van Dobey. Ook Jonny Clayton vond zijn topvorm: mede door gemiddeldes van 109.98 en 107.40 stootte de Welshman door naar de finale. Damon Heta was in de halve finale het laatste slachtoffer: de Australiër miste meerdere matchdarts en kreeg zo de deksel op zijn neus. Josh Rock was de andere finalist. De wereldkampioen bij de jeugd versloeg op weg naar de finale onder andere Gary Anderson en Michael van Gerwen, terwijl hij in de kwartfinale meerdere matchdarts overleefde van Boris Krcmar. Beide finalisten kenden zo het nodige geluk.

Finale

Een maand geleden klopte Jonny Clayton Josh Rock in de finale van de Austrian Darts Open. Het was dus aan de Noord-Ier om revanche te nemen. Met een 15-darter startte hij ook goed, maar daarna was het woord aan Clayton. Met legs in 14 en 15 kwam hij op 2-1, waarna hij later ook nog legs in 15 en 16 pijlen vond voor een 4-2 voorsprong. De Welshman knipperde daarna één keer met zijn ogen en zag dat zijn voorsprong als sneeuw voor de zon was verdwenen: Rock vond drie legs op rij en kwam op 5-4. Toch bleek ook deze finale een achtbaan. Clayton vond het gaspedaal en vond legs in 13 en 12 (met 121-finish) om de voorsprong weer over te nemen. Hij leek zo alsnog de genadeklap uit te delen aan zijn tegenstander: legs in 15 en 14 pijlen brachten hem uiteindelijk de titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 98.3 / 50%
Josh Rock: 99.52 / 36%

Nederlanders

De eerste vijf Players Championship-weekend kenden allemaal een Nederlandse winnaar, maar dit weekend kwam daar dan een einde aan. Michael van Gerwen was de enige van onze landgenoten die de laatste 16 haalde, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Josh Rock (6-3). Jermaine Wattimena, Owen Roelofs en Richard Veenstra haalden de laatste 32. Roelofs had bij de laatste 64 nog knap gewonnen van Simon Whitlock (6-4) voordat hij onderuit ging tegen Rob Cross (6-3), terwijl Veenstra na een sterke zege op Ryan Searle (6-4) nipt verloor van Chris Dobey (6-5).

Uitslagen

Kwartfinales
Jonny Clayton 6-2 Dave Chisnall
Damon Heta 6-5 Chris Dobey
Josh Rock 6-5 Boris Krcmar
Andrew Gilding 6-3 Joe Cullen

Halve Finales
Jonny Clayton 7-6 Damon Heta
Josh Rock 7-5 Andrew Gilding

Finale
Jonny Clayton 8-5 Josh Rock

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *