Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton koploper, Top 8 verschilt twee punten

Vanavond stond de laatste van de eerste reeks van 5 Premier League avonden op het programma. Na twee 9-darters in de voorgaande speelrondes, beloofde ook vanavond weer vuurwerk op te leveren

Gary Anderson vs Jonny Clayton

De Schot Gary Anderson mocht het spits afbijten tegen zijn Welshe tegenstander Jonny Clayton, maar dit leverde niet de eerste leg op. Clayton zorgde met een 14-darter meteen voor de eerste break. De break werd verzilverd door Clayton met een 86 finish. Leg 3 ging wel met de darts van Anderson mee, die een 16-darter gooide. Ook leg 4 en 5 gingen met de pijlen mee. Clayton produceerde een 13-darter en ook Anderson had 13 darts nodig om zijn leg te behouden. Clayton bleef de voorsprong van 2 legs verdedigen en deed dit met verve. Met een 17-darter kwam de Welshman op een 4-2 voorsprong. Anderson bleef de druk op Clayton houden, zorgde met een 13-darter voor de 4-3 en kwam zelfs op 4-4, na 6 gemiste darts van Clayton op dubbel 18. “The Ferret” herstelde zich echter ijzersterk. Met een 11-darter werd de break van Anderson ongedaan gemaakt. Leg 10 ging wel weer met de pijlen mee, waardoor Clayton zijn eerste punt binnen had. Clayton leek door te willen stomen en gaf “The Flying Scotsman” weinig kans in de laatste leg. Met een 14-darter zorgde Clayton voor de 7-4 overwinning!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gary Anderson: 95,54 / 28,57
Jonny Clayton: 99,11 / 31,82%

Peter Wright vs Rob Cros

Peter Wright mocht zijn partij tegen Rob Cross beginnen, maar deed dit allesbehalve goed. Met weer een ander setje darts leverde de Schot meteen zijn leg in aan Cross die 21 pijlen kreeg om de leg te winnen. “Voltage” leek zijn break voorsprong meteen weer weg te geven, maar gooide een knappe 118 finish om op een 2-0 voorsprong te komen. Leg 3 ging wel naar “Snakebite”. Cross gooide nog een perfecte wegzetbeurt, maar kon niet voorkomen dat Wright de leg wist te behouden met een 15-darter. Cross pakte ook leg 4 met een 100+ finish. 102 werd namelijk op 0 gebracht door de Engelsman, die hiermee op een 3-1 voorpsprong kwam. Wright leek zich terug te vechten in de wedstrijd, want na een knappe 96 finish en een 12-darter in leg 5 en 6, was de stand plotsklaps weer gelijk. Toch wist Wright deze lijn niet door te trekken, want Cross wist de re-break te plaatsen met een 18-darter. De break werd verzilverd met een 11-darter en weer was het gaatje geslagen door Cross: 5-3. Toch kantelde de partij volledig. Wright wist zijn leg te behouden, vocht zichzelf met een 17-darter terug tot 5-5, kwam met een 11-darter op voorsprong en pakte ook zijn vierde leg op rij. Dankzij deze sterke comeback pakte Wright toch nog het volle pond tegen Rob Cross: 7-5.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Peter Wright: 101,77 / 42,86%
Rob Cross: 96,11 / 62,5%

James Wade vs Glen Durrant

Glen Durrant had voor deze wedstrijd nog geen punt gesprokkeld en had voor deze wedstrijd nog geen gemiddelde boven de 90 gegooid. Vandaag begon Glen Durrant een stuk beter aan zijn partij. Zijn scores waren in orde en in de tweede leg kwam hij ook gelijk op het bord. In de legs van James Wade kon hij nog geen druk zetten. In de vierde leg ging het wel weer mis Met Glen Durrant. Hij stond op 110 en mocht er op gooien om zijn leg te houden. In plaats van dat Durrant het uitgooide, gooide hij het kapot en Wade profiteerde met een 64 finish. Wade pakte het initiatief en illustreerde dit met een 152 finish in de vijfde leg. Glen Durrant wist het niveau ook niet vast te houden. Ook in de zesde leg, zijn eigen leg, was hij niet in 18 pijlen uit. Vervolgens stopte James Wade ook met gooien. Wade gaf kon zijn eigen leg niet beëindigen in zes beurten en Glen durrant kreeg zelfs zeven beurten om zijn leg te houden. Zo stond het al 5-3 en ook in de negende leg leek Wade ook het initiatief kwijt te raken. Durrant kreeg de kans op 85, hij kreeg het niet uit en Wade profiteerde. Hier werd de wedstrijd beslist, Wade had het punt binnen en Durrant leek gebroken. Durrant kon niet na vijf beurten uit, Wade profiteerde en won de wedstrijd. Wade vond zo aansluiting bij de rest, Glen Durrant heeft deze week geen punt gepakt en was alle wedstrijden kansloos.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
James Wade: 90.83 / 50%
Glen Durrant: 87.69 / 33.33%

Dimitri van den Bergh vs Jose de Sousa

Bij de laatste wedstrijd van de avond tussen Dimitri van den Bergh en Jose de Sousa mocht Van den Bergh beginnen. Het was de wedstrijd tussen de scorend beste spelers van de Premier League tot en met speelronde vier. In het begin van de wedstrijd waren de breaks goedkoop te krijgen. In de eerste leg wist Van den Bergh 72 niet uit te krijgen, in de tweede leg miste De Sousa het grote vak waardoor 55 niet uitging en in de derde leg kon Van den Bergh niet mee. Jose de Sousa was de eerste die zijn eigen leg wist te verzilveren, een klein rekenfoutje bij het wegzetten zat hem ook niet in de weg. In de vijfde leg miste Dimitri van den Bergh een pijltje op de dubbel vanaf 132, De Sousa profiteerde met een 106 finish en nam zo een voorsprong van twee breaks. De Sousa scoorde Van den Bergh er helemaal uit en creëerde zo veel meer kansen. In de zevende leg miste De Sousa er nog drie voor een punt. De beste leg van de wedstrijd kwam i n de achtste leg. Het was een leg met drie 180-ers. Dimitri van den Berg kwam tot zeven perfecte darts en brak uiteindelijk met een 12-darter. Uiteindelijk pakte De Sousa het punt na een directe break terug en startte hij de tiende leg met een 180er. Dimitri van den Bergh had hier niet meer van terug en De Sousa pakte ook gelijk het tweede punt door de break te verzilveren. De Sousa bezorgde Van den Bergh de eerste Premier League nederlaag.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 99.42 / 37,5%
Jose de Sousa: 104.94 / 50%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *