Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Dutch Darts Championship 2024

Clayton krijgt Rosmalen stil: verslaat Van Gerwen met comeback

Geen finale voor Michael van Gerwen in Rosmalen. De Nederlander kwam 4-0 voor tegen Jonny Clayton, maar gaf de wedstrijd alsnog uit handen. Lees hier meer.

Michael van Gerwen kende tot zover weinig moeite met zijn tegenstander in Rosmalen. Hij verloor slechts twee legs tot zover in zijn drie overwinningen tegen Kevin Doets (6-0), Chris Dobey (6-1) en Danny Noppert (6-1). Op voorhand werd er verwacht dat hij wel tegenstand ging krijgen in de halve finales tegen Jonny Clayton, die ook een heel erg sterk toernooi kende.

Van Gerwen begon ijzersterk aan de eerste halve finale van het Dutch Darts Championship. De Nederlander greep de eerste vier legs van de wedstrijd, mede dankzij finishes van 98 en 170 (!). Daarna kwam Clayton beter in de wedstrijd, met een 13-darter en finishes van 64 en 80 kwam de Welshmen terug tot 4-3. Van Gerwen leek zijn eigen leg nu wel te houden, maar miste vijf pijlen op dubbel 8. Clayton greep zijn kans, brak terug via dubbel 4 en werkte daarmee de ruime achterstand weg; 4-4.

Lang kon de Welshmen niet genieten, want hij werd in zijn eigen leg direct weer gebroken. Van Gerwen produceerde twee 14-darters op een rij en kwam zo als eerste op matchpoint; 6-4. Van Gerwen stond een leg later na 12 pijlen op tops, maar kreeg geen kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Clayton wist een hele knappe 110-finish uit te gooien om daarmee zijn eigen leg te houden.

Clayton kreeg vervolgens ook de kans om Van Gerwen terug te breaken en een beslissende leg af te dwingen. Met een 13-darter deed hij dat en mocht de beslissende dertiende leg nu zelf beginnen. Een 180’er van Clayton werd cruciaal. Van Gerwen was niet in 15 pijlen uit en dat werd keihard afgestraft, ‘The Ferret’ gooide 68 uit en kreeg daarmee het Nederlandse publiek stil; Van Gerwen niet naar de finale in Rosmalen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 96,61 / 43,8%
Michael van Gerwen: 98,83 / 35,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *