Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton laat Cardiff juichen, Van Gerwen uitgeschakeld

De Premier League 2022 is los: in Cardiff werd er begonnen aan het nieuwe format. Jonny Clayton, James Wade, Peter Wright en Gary Anderson wonnen hun kwartfinales. Lees er hier meer over.

De Premier League heeft vanaf dit jaar een nieuw format gekregen. In plaats van 10 spelers doen er nu 8 spelers mee aan de Premier League. Per avond worden er nu mini-competities gespeeld met kwartfinales, halve finales en een finale. Vanaf het behalen van de halve finales kunnen er punten worden verdiend voor het klassement. Na 16 weken plaats de top 4 van het klassement zich voor de play-offs. Vanavond wordt er dus toegewerkt naar een avondwinnaar.

Jonny Clayton vs Joe Cullen

Jonny Clayton begon geweldig aan de allereerste wedstrijd van de Premier League in zijn eigen land. Clayton begon de eerste leg met twee maximale scores en hield via dubbel 4 zijn eigen leg, nadat Cullen twee pijlen miste op dubbel 8 voor de break. Cullen kreeg in de tweede leg 7 pijlen op de dubbel, maar werden allemaal gemist. Clayton profiteerde en brak via dubbel 4 en verzilverde de break met een 81-finish in 11 darts voor 3-0. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor een 5-2 tussenstand, waaronder een 102-finish van de Engelsman. In leg 8 was het Cullen die twee keer een 180’er gooide, maar wist dat niet te belonen. Opnieuw werd er handenvol dubbels gemist, Clayton bleef erg koel en pakte met een 16-darter de eerste overwinning van de Premier League.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 103,61 / 35,3%
Joe Cullen: 95,36 / 10,5%

Gerwyn Price vs James Wade

De nummer één van de wereld begon erg matig aan de wedstrijd. James Wade wist de eerste twee legs van de partij te pakken. Price hield vervolgens wel zijn eigen leg, dit deed hij in 14 darts. Wade antwoordde met een 100-finish met twee keer tops, terwijl Price op dubbel 10 stond te wachten voor de rebreak. Tot 5-3 gingen alle legs met de darts mee, waaronder een 124-finish van ‘The Machine’. In leg 9 kreeg ‘The Iceman’ 6 pijlen om er 5-4 van te maken, Wade stapte in en zorgde met een 104-finish ervoor dat Wade naar de halve finale ging en niet Price!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 88,78 / 35,3%
Gerwyn Price: 89,12 / 21,4%

Peter Wright vs Michael Smith

Het format mag dan aangepast zijn, alsnog wordt er op dag één van de Premier League traditiegetrouw een herhaling van de WK-finale gespeeld. Michael Smith hoopte vandaag wel te winnen en met een 12-darter voor de break startte hij meteen erg sterk. Scorend stopte het daarna echter voor de Engelsman. Wright was hem flink de baas in de scorende pijlen, en doordat de Schot ook goed stond te finishen liep hij uit naar 4-1. Smith haakte aan met een 13-darter, waarna Wright een 15-darter gooide. Met een 150-finish liet ‘Bully Boy’ een leg later nog wat moois zien, maar een overwinning zat er niet in. Een 16-darter van ‘Snakebite’ bezorgde Wright een plek in de halve finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100.13 / 54.5%
Michael Smith: 88.57 / 100%

Michael van Gerwen vs Gary Anderson

Na een teleurstellende editie van The Masters voor zowel Van Gerwen als Anderson zoeken beide mannen naar eerherstel. De Premier League is daar het perfecte podium voor, maar voor de verliezer ook een harde leerschool. Zaak dus om niet te verliezen, en met een 15-darter liet Van Gerwen zien dat hij dat ook zeker niet wilde. Twee legs later stond de Nederlander echter achter: in zijn eigen leg miste hij vier pijlen op de dubbels. Met een 12-darter herstelde MVG zich, maar ook hierna ging het weer mis. Twee pijlen op dubbel 16 werden gemist, waardoor hij Anderson uit zag lopen naar 4-2. Een 135-finish voor een 12-darter bracht weer wat leven in de Nederlander, die daarna de stand ook weer gelijk trok met een 14-darter. Toch zou er meer dan dat niet inzitten. In zijn eigen leg was hij na 18-pijlen niet uit, waardoor Anderson op matchpoint kwam. De eerste matchdart was daarin meteen raak: ook 2022 is nog niet het jaar van Van Gerwen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 96.12 / 40%
Gary Anderson: 91.37 / 66.7%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *