Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton straft missende Van Gerwen af in Glasgow

Jonny Clayton heeft in Glasgow een derde titel gepakt in de Premier League. De Welshman was wederom de baas over Michael van Gerwen.

Voor de tweede keer dit jaar troffen Michael van Gerwen en Jonny Clayton elkaar in de finale van een Premier League-avond. Twee weken geleden was Clayton in Aberdeen het sterkste, waarna ze elkaar nu weer in Schotland troffen. De nummer één en twee van de ranglijst zijn duidelijk een stuk beter dan de rest van het veld. Van Gerwen startte sterk in leg één, maar door twee missers op de dubbels vergat hij een break te pakken. Clayton kwam goed weg, waarna een 16-darter MVG wel de volgende leg opleverde.

De wedstrijd ging op en neer: beide mannen konden weinig druk op de ander zetten in elkaars legs. Tot 4-3 gingen alle legs naar degene die ook begon. Pas in leg acht ging het mis: Van Gerwen miste maar liefst vier pijlen op de dubbels. Clayton profiteerde optimaal en kwam op 5-3. Hij mocht zelf voor de wedstrijd gaan gooien, en met een 15-darter maakte hij er ook meteen een einde aan. ‘The Ferret’ mag zijn tickets gaan boeken voor de finale van de Premier League.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 96.41 / 23.1%
Jonny Clayton: 99.81 / 50%

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *