Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton

Clayton troeft Van Gerwen af in spannende finale

Jonny Clayton heeft op de 11e avond van de Premier League de dagzege gepakt. De Welshman was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen: 6-5.

Voorafgaand aan de 11e Premier League-avond namen ze al de bovenste twee plekken van de ranglijst in: Michael van Gerwen en Jonny Clayton. In Aberdeen schopten ze het beide tot de finale, waardoor er in dit duel werd gestreden om de koppositie. MVG maakte in zijn eerste twee wedstrijden het meeste indruk, maar met een 15-darter was het Clayton die in de finale het eerste toesloeg. Met een 13-darter leek ook Van Gerwen wakker, maar na twee missers op de dubbels gaf hij leg drie zomaar weg aan de Welshman.

Met een 16-darter hield de Nederlander wel weer zijn eigen leg, waarna hij met een 12-darter dan wel een break kon vinden. Een 13-darter volgde: het gemiddelde van ‘Mighty Mike’ kwam uit boven de 110. Toch leek het vanaf hier mis te gaan. Clayton sloeg terug met legs in 15 en 14 pijlen, waardoor de stand weer op gelijke hoogte kwam. ‘The Ferret’ miste daarna zelf twee pijlen op de dubbels, waardoor Van Gerwen toch weer de voorsprong pakte én op matchpoint kwam. Vanaf 85 kreeg hij ook een matchdart, maar nadat hij die miste gooide Clayton 84 uit voor een 11-darter. Wat een leg op het moment dat hij het nodig had. De hele wedstrijd lang kreeg de Welshman van een paar mensen in het publiek gefluit tegen, maar door de wedstrijd alsnog te winnen kreeg hij ze stil. Een 15-darter in de laatste leg was genoeg. Als de nieuwe nummer één reist hij volgende week af naar Dublin.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 103.4 / 46.2%
Michael van Gerwen: 102.76 / 45.5%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *